ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξένα ΜΜΕ: Το ΔΝΤ εκφράζει διαφωνία για τις προτεινόμενες από την Ελλάδα μεταρρυθμίσεις

Ξένα ΜΜΕ: Το ΔΝΤ εκφράζει διαφωνία για τις προτεινόμενες από την Ελλάδα μεταρρυθμίσεις

Για ενστάσεις εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κάνουν λόγο διεθνή ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνει ότι το ΔΝΤ δεν συμφωνεί με την επιβολή νέων φόρων και την άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε περαιτέρω μειώσεις των δημοσίων δαπανών.

Ως πηγή του Γερμανικού Πρακτορείου εμφανίζεται ευρωπαίος αξιωματούχος ο οποίος αναφέρει πως το ΔΝΤ διαφωνεί με την εταιρική φορολόγηση και με την αναπροσαρμογή δεικτών ΦΠΑ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξάμηνη παράταση είναι το πλέον πιθανό σενάριο για την Ελλάδα.

Σύμφωνα επίσης με τη Wall Street Journal, στέλεχος του ΔΝΤ έχει επισημάνει πως η ελληνική οικονομία έχει υποστεί υπερφορολόγηση και εκτιμάται πως επιβολή νέων φόρων θα πλήξει την ανάπτυξη.

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος για αντιρρήσεις του Ταμείου στις ελληνικές προτάσεις, πλην εκείνων που αφορούν στον προϋπολογισμό.

Όπως αναφέρεται, το επιθυμητό «πλάνο» του ΔΝΤ θα ήταν να αναδιαρθρωθεί σε βάθος η ελληνική οικονομία και να γίνει περισσότερο φιλική προς τις επιχειρήσεις.

,προκειμένου να καταστεί περισσότερο φιλική προς τις επιχειρήσεις, καθώς θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο η ανάπτυξη θα καταστεί, μακροπρόθεσμα, βιώσιμη.

Σχετικές ειδήσεις