Ο Γ. Γλυνός συντονιστής για τα κοινοτικά κονδύλια

Για την επιτάχυνση της εκταμίευσης κοινοτικών κονδυλίων προς την Ελλάδα, ορίστηκε. ο σύμβουλος του πρωθυπουργού...

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο ανταποκρίθηκε άμεσα, στην επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, για την ανάγκη επιτάχυνσης της εκταμίευσης των κοινοτικών κονδυλίων προς την Ελλάδα, προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μπαρόζο σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ζήτησε τον ορισμό ενός προσώπου - συνδέσμου (contact person), που θα συντονίσει τις προσπάθειες μεταξύ Κομισιόν και ελληνικών αρχών, για καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων των διαρθρωτικών ταμείων και του ταμείου συνοχής.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πως ο άνθρωπος - σύνδεσμος θα είναι ο σύμβουλός του επί ευρωπαϊκών θεμάτων (και πρώην ανώτερο στέλεχος της Κομισιόν) κ. Γιώργος Γλυνός, ο οποίος και θα έχει αυτονομία κινήσεων σε σχέση με υπουργούς ή άλλες κυβερνητικές αντιπροσωπείες.

Σημειώνεται, ότι την ερχόμενη εβδομάδα, μετά τη διεξαγωγή του Eurogroup τη Δευτέρα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του κ. Γλυνού με την αντιπροσωπεία του κ. Μπαρόζο.