Ομάδα εργασίας για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Συστήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και συμμετέχουν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ΤτΕ, το Επικουρικό Κεφάλαιο και η ΕΑΕΑ...

Το ζήτημα της κυκλοφορίας των ανασφάλιστων κυκλοφορούντων οχημάτων, θα μελετήσει Ομάδα Εργασίας που συστήθηκε στο πλαίσιο των νομοθετικών αρμοδιοτήτων του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Ομάδα Εργασίας συμμετέχουν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Τράπεζα της Ελλάδος, το Επικουρικό Κεφάλαιο και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Το έγγραφο του υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Σάββα Αναστασιάδη, ο οποίος επικαλείται στοιχεία που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα και κάνουν λόγο για ένα εκατομμύριο ανασφάλιστα αυτοκίνητα ΙΧ που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.

«Ο αριθμός παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, αφού το ποσοστό των ανασφάλιστων οχημάτων έχει αυξηθεί, το τελευταίο διάστημα, κατά 17%. Το ποσοστό είναι εξαιρετικά υψηλό, αν ληφθεί υπ΄ όψιν ότι στην Ελλάδα σήμερα είναι ταξινομημένα και κυκλοφορούν 6.000.000 περίπου οχήματα, δηλαδή 1 στα 6 οχήματα είναι ανασφάλιστα», είχε επισημάνει ο βουλευτής ζητώντας να υπάρξουν πιο αποτελεσματικοί έλεγχοι και εξυγίανση της αγοράς.