ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ασφαλιστικό: Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση από τις απαιτήσεις των δανειστών

Ασφαλιστικό: Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση από τις απαιτήσεις των δανειστών

«Κόλαφος» για την κυβέρνηση, η οποία διαβεβαίωνε ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις αποδείχθηκαν οι απαιτήσεις των δανειστών.

ΚΕΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΟΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

Όπως φαίνεται, οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν συμφώνησαν με το σχέδιο Κατρούγκαλου και ζήτησαν μείωση στις συντάξεις και την καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων στην εθνική σύνταξη.

Εφόσον δεν αυξηθούν οι εισφορές, τότε η κυβέρνηση, θα αναγκαστεί να στραφεί προς την περικοπή συντάξεων.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που διαμορφώθηκε κατά την πρώτη συνάντηση των δανειστών με τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, είναι ότι ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αποχώρησε από τη συνάντηση συνοφρυωμένος και προβληματισμένος.

Ο κ. Κατρούγκαλος ήταν λακωνικός όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τα αποτελέσματα των συζητήσεων λέγοντας: «Έγινε μια σκληρή διαπραγμάτευση που θα συνεχιστεί. Το κλίμα ήταν αυτό που περιμέναμε. Έγινε μια δημιουργική συζήτηση και θα συνεχιστεί αύριο το μεσημέρι. Στόχος στο τέλος το αποτέλεσμα να είναι προς το συμφέρον της χώρας».

Μάλιστα, απέφυγε να μιλήσει για κόκκινες γραμμές και έμεινε στις τυπικές δηλώσεις.

Το θέμα απασχόλησε και την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την κυρία Όλγα Γεροβασίλη.

Η κυρία Γεροβασίλη επέμεινε στα περί «κόκκινης γραμμής» αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι η έκβαση είναι αβέβαιη.

«Εδώ έχει μπει και η κόκκινη γραμμή στο κομμάτι των κυρίων συντάξεων, να μην υποστεί καμία μείωση η κύρια σύνταξη. Και αυτό είναι το σχέδιο που κατατέθηκε στους θεσμούς και έχουμε μπει τώρα στη φάση της διαπραγμάτευσης. Εδώ η μάχη που θα δοθεί είναι σκληρή, με δεδομένη την κόκκινη γραμμή όπως και τη γραμμή της εθνικής σύνταξης για όλους», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις