ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λύση για το πρόσθετο τέλος στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ αναζητεί η κυβέρνηση

Λύση για το πρόσθετο τέλος στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ αναζητεί η κυβέρνηση

Οπισθοχώρηση της κυβέρνησης μετά τις έντονες αντιδράσεις.

Η εφαρμογή του ειδικού τέλους 5 λεπτών ανά στήλη σε κάθε τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ, μέτρο το οποίο έχει ήδη ψηφισθεί, απασχόλησε την σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και τη συμμετοχή στελεχών του ΟΠΑΠ.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν οι έντονες αντιδράσεις των πρακτόρων του ΟΠΑΠ αλλά και πρακτικές δυσκολίες στην εφαρμογή του τέλους.

«Ψάχνουμε έναν καλύτερο τρόπο για να εισπράξουμε τα έσοδα που αντιστοιχούν στο ειδικό τέλος που επιβλήθηκε στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ» είπε κυβερνητικό στέλεχος μετά τη συνάντηση.

Ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και κατάργησης του ειδικού τέλους ή ακόμη και για αντικατάστασή του με ένα άλλο ισοδύναμο.

Σημειώνεται πως το ειδικό τέλος έπρεπε να εφαρμοστεί από 1η Ιανουαρίου, αλλά τεχνικά και άλλα εμπόδια δεν επιτρέπουν στο Δημόσιο να εισπράξει τα σχετικά έσοδα. Το συνολικό ποσό που έχει εγγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό ως εκτιμώμενο έσοδο από την επιβολή του τέλους στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ προσεγγίζει τα 300 εκατ. ευρώ.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών στη σύσκεψη τέθηκαν όλα τα ανοικτά ζητήματα στη σχέση του Δημοσίου με τον ΟΠΑΠ, όπως η υπόθεση των VLT's, για την οποία υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ έχει προσφύγει στη διεθνή διαιτησία και διεκδικεί αποζημίωση έως 1 δισ. ευρώ.

Θέμα που εξετάστηκε ήταν και αυτό του διαδικτυακού στοιχήματος και του πλαισίου λειτουργίας του για το οποίο ο ΟΠΑΠ έχει επανειλημμένως εκφράσει την αντίδρασή τους.

Σχετικές ειδήσεις