ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ικανοποίηση Χριστόφια για τις αποφάσεις της Συνόδου

Ικανοποίηση Χριστόφια για τις αποφάσεις της Συνόδου
Ο Κύπριος πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης. «Ήταν μια πολύ...

Ο Κύπριος πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης. «Ήταν μια πολύ σημαντική σύνοδος, κατά την οποία λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με το χρηματοδοτικό πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά και για το σύνολο της Ευρωζώνης», τόνισε.


«Αναγνωρίστηκε απ' όλους, ότι η κατάσταση που έχουμε ενώπιον μας είναι δύσκολη και χρειάζεται να ληφθούν μέτρα που θα καθησυχάζουν τις ανησυχίες της χρηματοπιστωτικής αγοράς και θα αποκαθιστούν το κλίμα εμπιστοσύνης των επενδυτών», είπε ο κ. Χριστόφιας και χαρακτήρισε θετική την απόφαση για τη βελτίωση των όρων δανεισμού της Ελλάδας στο σχεδιασμό του νέου πακέτου αρωγής, που θα βοηθήσουν την Ελλάδα στη σταθεροποίηση του δημόσιου χρέους της και ταυτόχρονα θα αποτρέψουν την επιπλέον υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.


«Σε ότι αφορά στη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα», σημείωσε, «θα έχει στη διάθεσή του μια σειρά επιλογών, οι οποίες μελετούνται, όσον αφορά στον τρόπο συμβολής του στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους».


Ο πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα του υφιστάμενου μηχανισμού χρηματοδότησης, ενώ αποφασίστηκε, όπως είπε, στο πλαίσιο αυτό, η διεύρυνση των εργαλείων παρέμβασης, με στόχο την αύξηση της ευελιξίας του εν λόγω μηχανισμού.


Με τον τρόπο αυτό θα αποτραπεί η μετάδοση της κρίσης χρέους σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, κατέληξε ο Κύπριος πρόεδρος.