Χάος στην Εθνική Οδό μετά από σύγκρουση νταλίκας με δύο αυτοκίνητα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης…

Νέα δημοσκόπηση: Πέντε στους δέκα Έλληνες θέλουν πρόωρες εκλογές (pics)

Εκλογές πριν από το τέλος της τετραετίας…

Άγρια κόντρα - Μαξίμου: «Θρασύδειλος ο Μητσοτάκης» - ΝΔ: «Ο πανικός σας προκαλεί θυμηδία»

Νέα σφοδρή επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας…

Κοινωνικό μέρισμα 2018 - Ανατροπή στις ημερομηνίες πληρωμών: Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα

Κοινωνικό μέρισμα: Λίγο νωρίτερα η πρώτη πληρωμή…

Κέρκυρα: Συναγερμός για εξαφάνιση 26χρονου (pic)

Εξαφάνιση ενηλίκου από την περιοχή των Καρουσάδων,…

Τι ισχύει τελικά στην χρήση σκόνης γάλακτος στην παραγωγή γιαουρτιού

Τι ισχύει τελικά στην χρήση σκόνης γάλακτος στην παραγωγή γιαουρτιού

Δεν νομιμοποιείται η χρήση σκόνης γάλακτος στην παραγωγή γιαουρτιού λέει το καθ' ύλην αρμόδιο υπουργείο

Με αφορμή δημοσιεύματα που συνεχίζουν να κάνουν λόγο για νόμιμη, πλέον, χρήση σκόνης γάλακτος στην παρασκευή γιαουρτιού, κύκλοι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισημαίνουν τα εξής:

Η ανακοίνωση του Υπουργείου στις 5 Απριλίου ήταν σαφής:

Με την προωθούμενη τροποποίηση του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών θα απαγορεύεται η χρήση σκόνης γάλακτος για την παραγωγή γιαουρτιού και θα επιτρέπεται, για τεχνικούς και μόνο λόγους, που συνδέονται με την εποχικότητα του γάλακτος, μία προσθήκη πρωτεϊνών γάλακτος με τη βασική διαφορά ότι πλέον αυτή η πληροφορία (για το είδος του γάλακτος) θα αναγράφεται με ευκρινή και ευανάγνωστο τρόπο στη συσκευασία ώστε να την πληροφορείται ο καταναλωτής και να κάνει συνειδητά τις επιλογές του.

Το παραδοσιακό γιαούρτι με την πέτσα θα συνεχίσει να παράγεται αποκλειστικά από νωπό ή παστεριωμένο γάλα που δεν έχει υποστεί τροποποίηση της φυσικής του σύνθεσης.

Η επικαιροποίηση της νομοθεσίας με ξεκάθαρους πλέον κανόνες εμπορίας δίχως παρεκκλίσεις, αστερίσκους και ειδικές άδειες, που κυριαρχούσαν στην αγορά κατά το παρελθόν, σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση ουσιαστικών ελέγχων στην αγορά θα συμβάλλουν στη διαφάνεια της αγοράς και την πλήρη ενημέρωση του καταναλωτή.

Ο καταναλωτής πλέον θα γνωρίζει και θα μπορεί να επιλέξει το προϊόν που επιθυμεί να καταναλώσει μέσα από την υποχρεωτική επισήμανση του είδους του γάλακτος. Ο καταναλωτής θα γνωρίζει και θα μπορεί, εάν θέλει, να επιλέγει το προϊόν που θα είναι αποκλειστικά από νωπό γάλα.