ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα για να συγκληθεί το Eurogroup

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα για να συγκληθεί το Eurogroup

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ ξεκαθάρισε σήμερα (27/04/2016) ότι «το Eurogroup θα συγκληθεί μόλις υπάρξει επαρκής πρόοδος», τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει περισσότερες προσπάθειες σε μείζονα ζητήματα, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, η φορολογία εισοδήματος και η αγορά εργασίας.

Σχολιάζοντας την ακύρωση του αυριανού Eurogroup για την Ελλάδα είπε ότι «εξετάσαμε χθες την κατάσταση και διαπιστώσαμε ότι δεν έχει επιτευχθεί αρκετή πρόοδος, ώστε να δικαιολογηθεί το Eurogroup».

«Ορισμένες μεταρρυθμίσεις δεν είναι εύκολες, καθώς ενέχουν τεχνικές και πολιτικές δυσκολίες», σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στη διάσταση απόψεων που υπάρχει μεταξύ των Θεσμών ως προς το ελληνικό ζήτημα, ο επικεφαλής του ESM είπε ότι «το ζήτημα δεν είναι εάν ο ένας έχει δίκιο και ο άλλος άδικο. Σε αυτή τη φάση οφείλουμε να προτείνουμε ορισμένα προληπτικά μέτρα. Εάν η Κομισιόν έχει δίκιο, τότε δεν χρειάζεται να εφαρμοστούν».

Ο ίδιος επανέλαβε την πρόταση των Θεσμών για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά απέκλεισε κατηγορηματικά οποιοδήποτε ενδεχόμενο για νέο ονομαστικό «κούρεμα».

Σχετικές ειδήσεις