ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνταγή «καρότο και μαστίγιο» από Σόιμπλε για Ελλάδα

Συνταγή «καρότο και μαστίγιο» από Σόιμπλε για Ελλάδα
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, μια μέρα μετά τις χθεσινές δηλώσεις του που επηρέασαν αρνητικά τις αγορές, περί περιορισμένης κυριαρχίας...

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, μια μέρα μετά τις χθεσινές δηλώσεις του που επηρέασαν αρνητικά τις αγορές, περί περιορισμένης κυριαρχίας των προβληματικών κρατών και περιορισμένης και ελεγχόμενης χρήσης του Μηχανισμού EFSF για την επαναγορά ομολόγων, επανέρχεται σήμερα με νέες δηλώσεις για την Ελλάδα.

Στην έκδοση της Πέμπτης της γερμανικής εφημερίδας Passauer Neue Presse, αναφέρει ότι η Ευρωζώνη με το πακέτο που αποφάσισε στην Σύνοδο Κορυφής έκανε ένα σημαντικό βήμα για την Ελλάδα και μάλιστα αναφέρεται σε αυτή την συμφωνία για να παραδειγματίσει τις ΗΠΑ, οι οποίες «πρέπει να είναι ενήμερες για τις ευθύνες που έχουν απέναντι στις παγκόσμιες αγορές».

«Ο καθένας στις ΗΠΑ πρέπει να είναι ενήμερος για την ευθύνη του για τις παγκόσμιες οικονομικές αγορές. Δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα στην Ευρωζώνη αλλά κάναμε ένα σημαντικό βήμα».

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr