ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο «μικροσκόπιο» του Γιουρογκρούπ η συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας

Στο «μικροσκόπιο» του Γιουρογκρούπ  η συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας
Συζητήσεις στην Ευρωζώνη για τη συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας-Εξετάζεται το ενδεχόμενο στρεβλώσεων της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου

Στο «μικροσκόπιο» του Γιουρογκρούπ βρίσκεται η συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας για το θέμα των εγγυήσεων, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κοινοτικού επιτρόπου για την οικονομία κ. Όλι Ρεν, διεξάγονται ήδη συζητήσεις σε επίπεδο Ευρωζώνης, προκειμένου να διαπιστωθεί πως η συμφωνία αυτή δεν εισάγει στοιχεία στρέβλωσης της απόφασης της 21ης Ιουλίου.

Για το ενδεχόμενο να θέσουν ανάλογες απαιτήσεις και άλλες χώρες μετά τη Φινλανδία, ο κ. Αμαντέου Αλταφάζ έκανε λόγο για υποθετικά σενάρια.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη πλήρους και ταχείας εφαρμογής της πρόσφατης συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής, λέγοντας ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η εισαγωγή νέων προϋποθέσεων και υπερβολικών εγγυήσεων στο θέμα της χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Πρόσθεσε δε πως όλες οι πτυχές της συμφωνίας θα πρέπει να έχουν αποσαφηνιστεί έως το τέλος Αυγούστου, χωρίς όμως να υπάρχουν καταληκτικές ημερομηνίες.