ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαπραγματεύσεις: Τι συζήτησε η Αχτσιόγλου με τους κοινωνικούς εταίρους

Διαπραγματεύσεις: Τι συζήτησε η Αχτσιόγλου με τους κοινωνικούς εταίρους

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΣΕΤΕ, είχε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως φαίνεται, οι πιέσεις των δανειστών για τα εργασιακά εντείνονται και η κυρία Αχτσιόγλου αναζητά «συμμάχους».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων επανέλαβαν τις διατυπωμένες θέσεις τους όπως αυτές είχαν εκφραστεί στις 19 Ιουλίου του 2016 στην κοινή δήλωση των Κοινωνικών Εταίρων.

Όπως αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωση του για τη συνάντηση, η κοινή δήλωση των κοινωνικών εταίρων της 19ης Ιουλίου επιβεβαίωσε εκ νέου τα συμφωνηθέντα στις τριμερείς συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2014 στη Γενεύη και στις 26 Νοεμβρίου 2015 στο Ζάππειο υπό την αιγίδα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ).

Στη συμφωνία της Γενεύης οι εθνικοί κοινωνικοί εταίροι υποστήριξαν τη θέση της ΔΟΕ ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο στο πεδίο των ομαδικών απολύσεων εναρμονίζεται με τα κοινοτικά και διεθνή εργασιακά πρότυπα, ενώ στη συμφωνία του Ζαππείου τονίζεται, μεταξύ άλλων, η ανάγκη αποκατάστασης της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων για λόγους ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων και αποφυγής αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων.

Σχετικές ειδήσεις