ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FT: Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η απόφαση του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα

FT: Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η απόφαση του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα

Στενεύουν επικίνδυνα τα χρονικά όρια για τη την Ευρωζώνη, αναφορικά με την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, σημειώνουν σε σημερινό (23/11) άρθρο τους, οι Financial Times.

Όπως τονίζει η οικονομική εφημερίδα, η συμμετοχή του ταμείου αποτελεί «κλειδί» για το Βερολίνο, καθώς με αυτό τον τρόπο η Μέρκελ μπορεί να πείσει τους γερμανούς βουλευτές για να ψηφίσουν ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Το ΔΝΤ, σύμφωνα με πληροφορίες της FT, έχει «παγώσει» την απόφαση του για συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα, έως ότου ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση.

Μάλιστα γίνεται λόγος για «αγώνα δρόμου» προκειμένου να υπάρξει σύγκλιση των πλευρών στο ερχόμενο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, ενώ το ΔΝΤ ταυτόχρονα σημειώνει ότι θα αποφανθεί για την συμμετοχή του προς το τέλος του έτους.

Οι FT καταλήγουν πως το 2017 ίσως υπάρξουν εμπόδια στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα ποια θα είναι η στάση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ επίσης αναμένονται και οι εκλογές στην Ολλανδία όπου μπορεί να τεθεί εκτός Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

financial times ellada

Σχετικές ειδήσεις