ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χάνεται το Eurogroup - Πάει για Μάιο το κλείσιμο της αξιολόγησης

Χάνεται το Eurogroup - Πάει για Μάιο το κλείσιμο της αξιολόγησης

Για τις 22 Μαΐου φαίνεται να πηγαίνει η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-δανειστών, σύμφωνα με παράγοντες που παρακολουθούν στενά την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

Όπως αναφέρουν παρατηρητές, το τοπίο των διαπραγματεύσεων έχει γίνει και πάλι «θολό», με τους επόμενους δυο μήνες να είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι, αν αναλογιστεί κανείς επίσης, πως τα κλιμάκια των θεσμών έφυγαν και πάλι από την Αθήνα.

Ταυτόχρονα όπως επισημαίνεται υπάρχει κίνδυνος, όσο περνάει ο καιρός, πιστωτικής ασφυξίας της χώρας.

Παράλληλα υπογραμμίζεται πως κατά τις διαπραγματεύσεις της περασμένης εβδομάδας, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική πρόοδος, ενώ παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή άγνωστο το πότε θα επιστρέψουν οι δανειστές στην Αθήνα.

Με βάση τα παραπάνω φαίνεται πως όλο και απομακρύνεται το ενδεχόμενο μιας «τελικής συμφωνίας» στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου. Ενδεικτικό είναι ότι η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιντχαρτ, μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας (13/3) στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, απέφυγε να εκτιμήσει πότε θα επιστρέψουν οι επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα.

«Η ομάδα είναι εδώ για την ώρα και δεν έχουμε τίποτα να προσθέσουμε για το μέλλον» δήλωσε, διευκρινίζοντας ότι αυτές τις ημέρες οι επαφές με την ελληνική κυβέρνηση συνεχίζονται τόσο από τις έδρες των θεσμών όσο και στην Αθήνα, μέσω χαμηλόβαθμων κλιμακίων.

Παράλληλα, συνεχίζει να παραμένει και το χάσμα μεταξύ ΔΝΤ και κυβέρνησης για τα εργασιακά, με το Μαξίμου να προσβλέπει σε ευρωπαϊκή παρέμβαση για πολιτική λύση.

Σχετικές ειδήσεις