Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ράμα: Δεν θα βάλω νερό στο κρασί μου

Καλώντας τους Έλληνες του εξωτερικού να πάρουν…

Απίστευτο περιστατικό στη Μυτιλήνη: 19χρονη μετέφερε στη βαλίτσα της... 21χρονο

Στο πλοίο της γραμμής με προορισμό το…

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Το Μαξίμου βρίσκεται σε πανικό»

Απάντηση στο πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών,…

Θρήνος στα Καμένα Βούρλα: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Απόστολος Τσιτσιπάς

Σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Μεταμόρφωση.

Φθιώτιδα: Τρόμος με το φάντασμα του Μπρόκεν στο Μαυρίλο - Οι εικόνες που «τρέλαναν» τους κατοίκους

Μια φιγούρα, που η θέα της καθηλώνει…

Το καλοκαίρι φεύγει τα... «φουσκωμένα» ραβασάκια της εφορίας έρχονται!

Το καλοκαίρι φεύγει τα... «φουσκωμένα» ραβασάκια της εφορίας έρχονται!

ΤΑ «ΚΑΥΤΑ» ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ - ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ - ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ «ΣΤΕΓΝΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑ» ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Καυτό καλοκαίρι για τους  φορολογούμενους καθώς μετά το τσουχτερό φόρο εισοδήματος, έρχεται ο βαρύς και ασήκωτος ΕΝΦΙΑ

Οι Έλληνες πολίτες ως τον Ιανουάριο του 2018 θα πρέπει να να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους… και να βρουν όσα ευρώ τους έχουν απομείνει για να πληρώσουν συνολικούς φόρους 7,9 δισ. ευρώ στο ταμείο της Εφορίας.
 
Η φορολογική καταιγίδα μέσω του καλοκαιρού έχει ξεκινήσει αφού τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά έχουν χτυπήσει την πόρτα των Ελλήνων με πρώτο και καλύτερο για να πληρωθεί να είναι ο φόρος εισοδήματος, με την πρώτη δόση του ως την Δευτέρα 31/8. Στη συνέχεια καταφθάνουν τα ραβασάκια για τον ΕΝΦΙΑ που σύμφωνα με το υπουργείο οικονομικών θα πρέπει να εξοφληθεί σε πέντε δόσεις που ξεκινούν από τον Σεπτέμβριο.
 
Έτσι, λοιπόν μέχρι τη Δευτέρα 2,54 εκατομμύρια φορολογούμενοι πρέπει να εξοφλήσουν την πρώτη δόση των εκκαθαριστικών του φόρου εισοδήματος που ανέρχεται σε 1,23 δισ. ευρώ και οι δύο ισόποσες δόσεις θα πρέπει να εξοφληθούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου αντίστοιχα.
 
Ο ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με «τα ΝΕΑ» παραμένει και φέτος «ακριβός» για 6,3 εκατομμύρια φορολογουμένους, αφού θα υπολογιστεί με βάση τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα καθώς υπερβαίνουν ακόμη και πάνω από 50% τις τιμές της αγοράς.
 
Διαφορές σε σχέση με το 2016 δεν θα υπάρξουν, ενώ, παρότι ο εισπρακτικός στόχος παραμένει στα 2,65 δισ. ευρώ, εκτιμάται ότι οι εισπράξεις θα κινηθούν κοντά στα 3 δισ. ευρώ. Τα αγροτεμάχια δεν θα φορολογηθούν με συμπληρωματικό φόρο ακινήτων ούτε και φέτος, ενώ παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για εκπτώσεις στον φόρο σε περισσότερα νοικοκυριά δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή.
 
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα από το συνολικό «λογαριασμό» των 3,1 δισ. ευρώ του φετινού ΕΝΦΙΑ υπολογίζεται ότι τα μισά θα τα πληρώσουν περίπου 2,8 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων. Ο καθένας από αυτούς θα πληρώσει φόρο για την ακίνητη περιουσία που διαθέτει από 250 έως και 1.500 ευρώ. Μάλιστα, για περισσότερους από 400.000 φορολογουμένους το εκκαθαριστικό θα απαιτεί πληρωμές άνω των 1.000 ευρώ.
 
Από τους 6,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων που θα λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ, περίπου 5,3 εκατ. θα κληθούν να πληρώσουν πάνω από 50 ευρώ ο καθένας. Τα μεγαλύτερα ποσά ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν και φέτος οι φορολογούμενοι των μεγάλων αστικών κέντρων. Οι φορολογούμενοι που κατοικούν στις λεγόμενες ακριβές περιοχές του Λεκανοπεδίου, όπως Κολωνάκι, Ηρώδου Αττικού, Βασ. Σοφίας, Ψυχικό, Γλυφάδα και Κηφισιά, αλλά και οι φορολογούμενοι της Μυκόνου και της Σαντορίνης θα πρέπει να βάλουν και φέτος βαθιά το χέρι στην τσέπη. Τα εκκαθαριστικά του φόρου που θα δουν στον λογαριασμό τους στο Taxisnet θα είναι «φωτιά».
 
Από τις περιοχές της Αττικής, τον υψηλότερο φόρο θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι που κατοικούν στο Κολωνάκι (1.837 ευρώ κατά μέσο όρο), ακολουθούν οι φορολογούμενοι - κάτοικοι του Ψυχικού (1.589 ευρώ κατά μέσο όρο), της Κηφισιάς (1.250 ευρώ κατά μέσο όρο) και της Γλυφάδας (1.023 ευρώ κατά μέσο όρο). Στη Μύκονο και τη Σαντορίνη ο μέσος ΕΝΦΙΑ υπολογίζεται στα 1.100 ευρώ.