ΔΕΗ: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για τα κοινωνικά τιμολόγια

ΔΕΗ: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για τα κοινωνικά τιμολόγια

Ξεκίνησαν ήδη από τη ΔΕΗ οι διασταυρώσεις στοιχείων για τα κοινωνικά τιμολόγια, προκειμένου να διαπιστωθεί σε πόσες και ποιες περιπτώσεις δεν πληρούνται τα κριτήρια, ώστε να ισχύουν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους καταναλωτές και πόσοι επωφελούνται καταχρηστικά από αυτές. Σε περίπτωση δε, που διαπιστωθεί ότι τα δηλωθέντα στοιχεία δεν ισχύουν, τότε η ΔΕΗ θα προχωρήσει στη διακοπή ρεύματος σε όσους οφείλουν πάνω από 10.000 ευρώ.

Μιλώντας στον σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», o πρόεδρος στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, δήλωσε: «πριν από δυο χρόνια είχαμε καταγγείλει ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μεγάλα ακίνητα σε ακριβές περιοχές και είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο (ενώ για ενταχθεί σε αυτό κάποιος πρέπει να έχει εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ), έπρεπε η γενική γραμματεία να ταυτοποιεί τα στοιχεία, καθώς δεν δικαιολογείται η παρά πολύ μεγάλη κατανάλωση».

Ο ίδιος τόνισε ότι «εισακουστήκαμε μετά από δύο χρόνια, έχει ξεκινήσει η εταιρεία τις διασταυρώσεις στοιχείων, αν πραγματικά ισχύουν οι φορολογικές δηλώσεις και θα προχωρήσει στη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους οφείλουν πάνω από 10.000 ευρώ».

Ο κ. Αδαμίδης υπογράμμισε ότι «δεν θα πρέπει να υπάρχει ούτε αυτό το όριο, εάν τα στοιχεία που προκύπτουν μετά τον έλεγχο δεν είναι νόμιμα».

ΑΠΕ