ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό μέρισμα 2017 – TAXISnet: Ποιοι και πώς μπορούν να υποβάλλουν αίτηση

Κοινωνικό μέρισμα 2017 – TAXISnet: Ποιοι και πώς μπορούν να υποβάλλουν αίτηση

Κοινωνικό μέρισμα 2017 – Σήμερα, Δευτέρα (20/11/2017) θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στη Βουλή το κοινωνικό μέρισμα.

Οι δικαιούχοι εντός των επόμενων ημερών θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση για να λάβουν το ποσό που δικαιούνται στο TAXISnet, όπου έχει ήδη διαμορφωθεί ειδική φόρμα.

Για την αίτηση οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος θα πρέπει να μπουν στη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και ακολούθως θα κάνουν «κλικ» ΕΔΩ.

Υπενθυμίζεται, ότι το ποσό της εφάπαξ ενίσχυσης που θα λάβουν οι τελικοί δικαιούχοι θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο και δεν θα προσμετράται στο συνολικό οικογενειακό εισόδημα κάθε νοικοκυριού προκειμένου να κριθεί εάν αυτό δικαιούται κάποιας άλλης κοινωνικής παροχής καταβαλλόμενης με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

Ποιοι θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα

Το ποσό των 720 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν το Δεκέμβριο σε 3,4 εκατομμύρια νοικοκυριά ως κοινωνικό μέρισμα.

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη παροχή είναι διαφορετική από τα αναδρομικά που θα πάρουν οι συνταξιούχοι λόγω της παράνομης παρακράτησης των εισφορών.

Το ποσό του κοινωνικού μερίσματος θα διανεμηθεί με τη μορφή μιας εφάπαξ έκτακτης εισοδηματικής ενίσχυσης σε άγαμους φορολογούμενους, έγγαμους χωρίς παιδιά και οικογένειες με παιδιά, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ