ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Σαφάρι» για όσους έχουν αδήλωτα ακίνητα – Πώς θα τους εντοπίζουν

«Σαφάρι» για όσους έχουν αδήλωτα ακίνητα – Πώς θα τους εντοπίζουν

Τη δυνατότητα ανταλλαγής στοιχείων μεταξύ των ηλεκτρονικών τους αρχείων θα έχουν σύντομα το Εθνικό Κτηματολόγιο και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί και τηρούνται σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων από την εταιρεία Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ θα διασταυρώνονται με τα στοιχεία του Περιουσιολογίου το οποίο έχει καταρτίσει από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ με βάση τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων Ε9.

Βασικοί σκοποί της δρομολογούμενης αυτής ενέργειας είναι ο εντοπισμός φορολογούμενων οι οποίοι έχουν αποκρύψει το πραγματικό μέγεθος της ακίνητης περιουσίας τους προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή φόρων, να αποκτήσουν δικαιώματα είσπραξης κοινωνικών επιδομάτων ή αξιοποίησης φορολοαπαλλαγών, να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη ή και να αποφύγουν την επιβολή σε βάρος τους κατασχέσεων ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο.

Τη διασύνδεση των συστημάτων της εταιρείας ΕΚΧΑ με την ΑΑΔΕ προβλέπει Κοινή Απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Σχετικές ειδήσεις