ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΦΚΑ: Ποιοι και πότε θα επιβαρυνθούν με διπλό «χαράτσι»

ΕΦΚΑ: Ποιοι και πότε θα επιβαρυνθούν με διπλό «χαράτσι»

ΕΦΚΑ | Ειδήσεις: Θέμα ημερών είναι πλέον η αποστολή των νέων ειδοποιητηρίων του ΕΦΚΑ σε τουλάχιστον 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, με το τίμημα που θα κληθούν να πληρώσουν να είναι ιδιαίτερα δυσβάσταχτο, καθώς για πρώτη φορά επιβάλλεται συμψηφισμός των εισφορών του 2017 εκ παραλλήλου με τις τρέχουσες εισφορές της φετινής χρονιάς.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ 2017 ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ

Σύμφωνα με σημερινό (16/04/2018) δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», οι διπλές εισφορές αφορούν κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες, τα «μπλοκάκια» με πάνω από δύο εργοδότες αλλά και τους αγρότες.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα εκκαθαριστικά με τις επιπλέον επιβαρύνσεις θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί έως τη Δευτέρα (30/04/2018). Σε διαφορετική περίπτωση, εάν οι εισφορές δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα, τότε οι υπόχρεοι θα χάνουν αυτομάτως τόσο την ασφαλιστική τους ικανότητα όσο και την ασφαλιστική τους ενημερότητα.

Οι μεγάλοι χαμένοι

Όπως είναι λογικό, η συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται να έχει δυσμενείς συνέπειες στους ελεύθερους επαγγελματίες και ειδικότερα για εκείνους που είχαν δηλώσει το 2016 υψηλότερο εισόδημα σε σχέση με το 2015.

Οι συγκεκριμένοι, σύμφωνα, πάντα, με «Τα Νέα» θα κληθούν να καταβάλουν από τον τρέχοντα μήνα επιπλέον εισφορές και συγκεκριμένα την πρώτη από τις συνολικά πέντε μηνιαίες δόσεις που προβλέπονται για την εξόφληση του χρεωστικού υπολοίπου. Το τελευταίο προκύπτει από τους συμψηφισμούς των εισφορών του 2017.

Επιπλέον, όσοι έχουν πιστωτικό υπόλοιπο, θα λάβουν εφάπαξ επιστροφή χρημάτων στον τραπεζικό τους λογαριασμό, εφόσον δεν έχουν άλλες οφειλές στον ΕΦΚΑ.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις