ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες πιέσεις από τις Βρυξέλλες για τις έγγραφες δεσμεύσεις

Νέες πιέσεις από τις Βρυξέλλες για τις έγγραφες δεσμεύσεις

Βήμα πίσω δεν κάνουν οι Βρυξέλλες, που εμμένουν στο αίτημά τους για ξεκάθαρες και έγγραφες δεσμεύσεις της ελληνικής πλευράς, για την τήρηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, οι έγγραφες δεσμεύσεις συνιστούν προϋπόθεση για την έκτη δόση, ωστόσο η μορφή των επιστολών δεν είναι το βασικό ζητούμενο.

«Δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των έγγραφων δεσμεύσεων» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, που υποστήριξε ότι οι έγγραφες δεσμεύσεις θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, που κλονίστηκε σοβαρά τις τελευταίες εβδομάδες.

Επίσης, ο Αλταφάζ σημείωσε ότι δεν έχει διευκρινιστεί αν θα πρέπει οι έγγραφες δεσμεύσεις να δοθούν με μία ή περισσότερες επιστολές, καθώς το βασικό ζητούμενο είναι η σαφής διαβεβαίωση της ελληνικής πλευράς προς τα κράτη-μέλη.

Αναφερόμενος στο κλιμάκιο της τρόικας, που θα επανέλθει στην Αθήνα, προανήγγειλε ότι οι ελεγκτές θα έχουν επαφές τόσο με την ελληνική κυβέρνηση όσο και με τις βασικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Πάντως, ο Αλταφάζ δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, έκτακτο Συμβούλιο Eurogroup.