ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Folli Follie: Αυξάνονται τα προβλήματα ρευστότητας

Folli Follie: Αυξάνονται τα προβλήματα ρευστότητας

Μπορεί η δικαστική έρευνα για τηνFolli Follie να μπαίνει πλέον στον σκληρό πυρήνα της υπόθεσης του σκανδάλου, κανείς ωστόσο δεν γνωρίζει εάν και πότε θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας για το 2017, απαραίτητη προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευσή της, η οποία, αν και προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη 30 Οκτωβρίου, πήρε αναβολή για άγνωστη μέχρι στιγμής ημερομηνία.

Ταυτόχρονα και ενώ τα στελέχη της Folli Follie αναμένεται να καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα ενώπιον του οικονομικού εισαγγελέα, σφίγγει ο κλοιός γύρω από την εταιρεία, με τα προβλήματα ρευστότητας να γίνονται ολοένα και πιο δυσεπίλυτα μετά και την κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί από την περασμένη εβδομάδα τα ομόλογά της, με τελευταίο αυτό των 150 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων το οποίο είχε ημερομηνία λήξης το 2021 και βρέθηκε σε κατάσταση «χρεοκοπίας» την περασμένη Παρασκευή.

Η συγκεκριμένη χρηματοοικονομική οφειλή αφορούσε τη θυγατρική FF Group Finance Luxembourg και τελούσε υπό την εγγύηση της μητρικής εταιρείας. Το ομόλογο κατέστη αμέσως ληξιπρόθεσμο και απαιτητό έπειτα από καταγγελία των κατόχων του και της αυθημερόν κατάπτωσης της εγγύησης της FF Group.

Το πρώτο ομόλογο της εταιρείας το οποίο βρέθηκε σε κατάσταση «χρεοκοπίας» ήταν ύψους 31 εκατ. ευρώ με λήξη και αφορούσε και αυτό τη FF Group Finance Luxembourg. Το ομόλογο κατέστη αμέσως ληξιπρόθεσμο και απαιτητό προ της συμβατικής της λήξης λόγω της, από τις 17 Οκτωβρίου 2018, καταγγελίας του μοναδικού κατόχου του Schuldschein και της, από τις 18 Οκτωβρίου 2018, κατάπτωσης της εγγύησης της εταιρείας.

Πάντως, ενώ οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και το μέλλον της εταιρείας δείχνει να διαγράφεται αβέβαιο, η Folli Follie και οι σύμβουλοί της εξακολουθούν να βρίσκονται σε συζητήσεις με τους δανειστές της εταιρείας με στόχο την εκπόνηση του σχεδίου αναδιάρθρωσής της.

Παράλληλα, η διοίκηση της Folli Follie συνεχίζει τις συζητήσεις της και με τρίτους επενδυτές αλλά και συγκεκριμένους πιστωτές της με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την παροχή επιπρόσθετης ρευστότητας σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο και τη συμμετοχή τους στη μακροπρόθεσμη λύση αναχρηματοδότησης.

Να σημειωθεί ότι η Follie Follie επικουρείται από την Deloitte στην κατάρτιση προβλέψεων ρευστότητας και στην ανάπτυξη του επικαιροποιημένου επιχειρηματικού σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας, ενώ έχει πλέον διορίσει την Deloitte ως κύριο χρηματοοικονομικό σύμβουλό της για να βοηθήσει στις συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές και να συμβουλεύσει στους όρους μιας οικονομικής αναδιάρθρωσης, αποσκοπώντας στην εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ομίλου.

Πηγή: Cnn.gr