Καθοδική πορεία ξανά για το Χρηματιστήριο

Καθοδική πορεία ξανά για το Χρηματιστήριο

Σε καθοδική τροχιά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω πτωτικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά και τη νέα σημαντική άνοδο των spreads των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων.

Η διαφορά απόδοσης των δεκαετών ομολόγων της Γαλλίας και της Ισπανίας έναντι των αντίστοιχων που εκδίδει η Γερμανία διαμορφώθηκε σήμερα σε νέα επίπεδα ρεκόρ, στην υπερδεκαετή διάρκεια ζωής της ευρωζώνης.

Κατά την έναρξη των συναλλαγών στο Παρίσι, το "σπρεντ" των γαλλικών δεκαετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών διαμορφώθηκε σε 196,6 μονάδες βάσης ή 1,966%.

Αντιστοίχως, το "σπρεντ" των ισπανικών δεκαετών ομολόγων έναντι των γερμανικών ανήλθε σε 470,6 μονάδες βάσης ή 4,706%

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές η έναρξη των διαπραγματεύσεων για το "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων αναμένεται να προκαλέσει νευρικότητα και ρευστοποιήσεις στο Χ.Α.

Στατιστικά

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 711,05 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,96 %.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,435 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,07%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,29% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,17%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+0,74%) και των Πρώτων Υλών (+0,71%).

Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-3,25%), των Τραπεζών (-2,61%) και του Εμπορίου (-2,24%).

Ανοδικά κινούνται 20 μετοχές, 24 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.