ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eνωμένοι οι επιχειρηματίες για τις εκλογές στο ΕΒΕΑ

Eνωμένοι οι επιχειρηματίες για τις εκλογές στο ΕΒΕΑ

Με έντονο ενδιαφέρον αναμένονται οι εκλογές στο μεγαλύτερο επιμελητήριο της χώρας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), στις 3, 4 και 5 Δεκεμβρίου.

Οι εκλογές στο ΕΒΕΑ αποτελούν το πιο χαρακτηριστικό στίγμα των προθέσεων και των διαθέσεων της αγοράς απέναντι στην εκάστοτε κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι για πρώτη φορά ύστερα από δύο δεκαετίες κατέρχεται ένα και μοναδικό ψηφοδέλτιο , επικεφαλής του οποίου είναι ο σημερινός Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος τυγχάνει να είναι μέλος και της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας . Μαζί με τον κ. Μίχαλο κατεβαίνουν άλλοι 120 υποψήφιοι Σύμβουλοι για τις 61 θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο συνδυασμός ονομάζεται «Ενωμένη Επιχειρηματικότητα» και διαθέτει υποψηφιότητες εγνωσμένης αξίας στο επιχειρείν όπως ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς κ. Μάρκος Πανέττας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος κ. Διονύσης Φιλιώτης και πολλοί άλλοι.

Η οικονομική συγκυρία εκτιμάται να αυξήσει τη συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές διότι πρέπει να περάσει ένα μήνυμα συνασπισμού δυνάμεων του επιχειρηματικού κόσμου απέναντι σε αποφάσεις πολιτικής υφής που επηρεάζουν την αγορά στη μεταποίηση, τη βιομηχανία, το εμπόριο και τις υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του ΕΒΕΑ ( Ακαδημίας 7, 1ος όροφος Αθήνα), όπου εδρεύει και η Γραμματεία της Εκλογικής Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ δεν εκπροσωπείται στις εκλογές του ΕΒΕΑ αφού ο έως σήμερα υποψήφιος κ. Ι. Γρανίτσας δεν κατόρθωσε να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο και απεχώρησε.

Χρήσιμες οδηγίες για τις εκλογές

Εξουσιοδοτήσεις για την εκπροσώπηση επιχειρήσεων θα παραληφθούν από την Εκλογική Επιτροπή του ΕΒΕΑ έως το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 3 μ.μ.Με την εξουσιοδότηση, οι εκπρόσωποι θα πρέπει να υποβάλλουν το πρακτικό με τη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά( η ΦΕΚ ανακοίνωση της Νομαρχίας)από τα οποία θα προκύπτει η σύνθεση της διοίκησης στις ανώνυμες εταιρίες ( εφόσον τα σχετικά δικαιολογητικά δεν έχουν υποβληθεί ήδη στο μητρώο του ΕΒΕΑ).