Στην πώληση της ΔΕΠΑ και 35 ακινήτων προσανατολίζεται το δημόσιο

Στην πώληση της ΔΕΠΑ και 35 ακινήτων προσανατολίζεται το δημόσιο

Το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προσανατολίζεται στην πώληση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και 35 δημοσίων ακινήτων το πρώτο τρίμηνο του 2012.


Συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ  κ. Μητρόπουλος σε συνάντηση που είχε σήμερα  με επιχειρηματίες από τη Νότιο Κορέα αποκάλυψε πως το ελληνικό Δημόσιο σκοπεύει να προχωρήσει στην πώληση της ΔΕΠΑ και 35 ακινήτων εντός του πρώτου τριμήνου 2012. 

Σημείωσε ακόμη πως στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους το Δημόσιο θα προχωρήσει στην παραχώρηση 12 λιμανιών και 39 περιφερειακών αεροδρομίων, αλλά και στη διάθεση της συμμετοχής του σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Αξίζει να αναφερθεί πως το Ελληνικό Δημόσιο  ενδέχεται να μην επιτύχει τους στόχους για έσοδα 9,3 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις το 2012, εξαιτίας της επιδεινώσεως του οικονομικού κλίματος στην Ευρώπη,  σύμφωνα με την Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Η  κυβέρνηση και η τρόικα άλλωστε  είχαν αρχικώς συμφωνήσει σε έσοδα 5 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις μέχρι το τέλος του 2011, στόχος που αναθεωρήθηκε στα 4 δισ. ευρώ, ενώ τελικά το Δημόσιο αναμένεται να εισπράξει μόνο 1,8 δισ. ευρώ εφέτος από ιδιωτικοποιήσεις.