ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχής πτώση κερδών για την Qantas

Συνεχής πτώση κερδών για την Qantas

Φανερά μειωμένα θα είναι τα κέρδη της αεροπορικής εταιρίας Qantas κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους, λόγω κυρίως της ανοιχτής σύγκρουσης της διεύθυνσης της εταιρείας με ορισμένα συνδικάτα, που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους.


Οι πρώτες εκτιμήσεις , κάνουν λόγο για κέρδη μεταξύ 140 και 190 εκατομμυρίων δολαρίων, για το πρώτο εξάμηνο του έτους, που λήγει επίσημα στις 31 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα το παραπάνω ποσό είναι κατά 66% μικρότερο από τα κέρδη των 417 εκατομμυρίων δολαρίων, πουν πραγματοποίησε η Qantas το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργατικές κινητοποιήσεις των πιλότων, των μηχανικών και του προσωπικού εδάφους που χειρίζεται τις αποσκευές, στοίχησαν στην Qantas 194 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις του προσωπικού κόστισαν 68 εκατομμύρια δολάρια και η απόφαση της διεύθυνσης να καθηλώσει στις 29 Οκτωβρίου ολόκληρο τον στόλο της 70 εκατομμύρια.

Άλλα 27 εκατομμύρια δολάρια αναμένεται να χάσει η Qantas τους προσεχείς μήνες από την επιλογή των επιβατών , να ταξιδέψουν με άλλη εταιρεία.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο διευθυντής της εταιρείας, Άλαν Τζόις, δήλωσε ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, η Qantas συνεχίζει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.