ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση του επιτοκίου «έδειξε» ο Ντράγκι

Μείωση του επιτοκίου «έδειξε» ο Ντράγκι

Μείωση του βασικού επιτοκίου στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ, έδειξε ο Ιταλός επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι σύμφωνα με τους αναλυτές.

Ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας άφησε σήμερα να εννοηθεί ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να λάβει νέα μέτρα ως απάντηση στην κρίση χρέους.

Υποστήριξε ότι οι κίνδυνοι για την οικονομία έχουν αυξηθεί και ότι τα προβλήματα των τραπεζών προοιωνίζουν δύσκολες συνθήκες για τους επόμενους μήνες.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία που ανέλαβε η ΕΚΤ μαζί με άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες την Τετάρτη για την παροχή ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ο Μάριο Ντράγκι είπε ότι ο στόχος της τράπεζας είναι να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός δεν θα ξεπεράσει το 2%.

"Η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ καθοδηγείται διαρκώς από το στόχο για διατήρηση της σταθερότητας των τιμών στην ζώνη του ευρώ μεσοπρόθεσμα - και αυτό ισχύει για την σταθερότητα των τιμών και προς τις δυο κατευθύνσεις", είπε ο κεντρικός τραπεζίτης μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

"Οι πτωτικοί κίνδυνοι για τις οικονομικές προοπτικές έχουν αυξηθεί", πρόσθεσε.

Αναλυτές σχολίασαν ότι οι δηλώσεις Ντράγκι ενισχύουν τις πιθανότητες νέα μείωσης των επιτοκίων του ευρώ.