Επανέρχονται στο 70% οι συντάξεις χηρείας - Τι ισχύει για δώρο Πάσχα και επιδόματα

Newsroom Newsroom

Επανέρχονται στο 70% οι συντάξεις χηρείας - Τι ισχύει για δώρο Πάσχα και επιδόματα
Oι συντάξεις χηρείας θα επανέλθουν στο 70% του ποσού που λάμβανε ο/η θανών/θανούσα αντί του 50% που ισχύει σήμερα
photo: pixabay/αρχείο

Συντάξεις: Τα αιτήματα τους συζήτησαν χθες (30/3/2019) εκπρόσωποι των συνταξιούχων, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου.

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε πως θα καταργηθεί το όριο ηλικίας στις συντάξεις χηρείας.

Δεσμεύτηκε πως οι συντάξεις χηρείας θα επανέλθουν στο 70% του ποσού που λάμβανε ο/η θανών/θανούσα αντί του 50% που ισχύει σήμερα.

«Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, η κατάσταση έχει ουσιωδώς διαφοροποιηθεί και έχουμε ένα δημόσιο ασφαλιστικό φορέα, πλεονασματικό για τρία συνεχόμενα έτη», σημείωσε.

Η υπουργός τόνισε ότι σήμερα η κατάσταση έχει ουσιωδώς διαφοροποιηθεί σε σχέση με το παρελθόν, με το 70% των εκκρεμών αιτήσεων να έχει προχωρήσει.

«Παράλληλα αναγνώρισαν το γεγονός ότι δεν περικόπηκαν οι συντάξεις, ενώ δόθηκαν αυξήσεις σε 620.000 συνταξιούχους», πρόσθεσε.

Όπως είπε η κ. Αχτσιόγλου, «ειδικότερα ζητήματα, θα διευθετηθούν το επόμενο διάστημα» και τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των συνταξιούχων ότι είναι εφικτό να ικανοποιηθούν.

Σε ό,τι αφορά το δώρο του Πάσχα και τα επιδόματα, είπε ότι θα εξεταστούν το επόμενο διάστημα με την προοπτική να συμπεριλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2020, καθώς για το 2019 ο δημοσιονομικός χώρος έχει κατανεμηθεί.

Αναφορικά με τα αναδρομικά, η υπουργός υπογράμμισε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι κάθε φορά που δημιουργείται χώρος, να υποστηρίζονται οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Τσίπρα - συνταξιούχων: Τι θα γίνει με τα αναδρομικά και τα δώρα

Δώρο Πάσχα 2019: Δείτε πότε καταβάλλεται - Πώς να υπολογίσετε το πόσο που δικαιούστε

Επίδομα παιδιού Α21 2019: Ξεκίνησε η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved