ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Πώς θα λάβουν οι σύζυγοι την επιστροφή

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Πώς θα λάβουν οι σύζυγοι την επιστροφή
EUROKINISSI

Η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα και οι φορολογούμενοι θα έχουν χρονικό περιθώριονα υποβάλουν τη δήλωσή τους μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Για πρώτη φορά τα ζευγάρια έχουν τη δυνατότητα ανεξάρτητα με το αν θα υποβάλουν κοινή ή ξεχωριστή φορολογική δήλωση, να λάβουν χωριστό εκκαθαριστικό σημείωμα.

Για τα ζευγάρια που θα κάνουν κοινές φορολογικές δηλώσεις, θα πρέπει να αναγράφουν δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, ώστε να μπορέσουν να εισπράξουν την επιστροφή φόρου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ο κάθε σύζυγος για να εισπράξει την επιστροφή φόρου, θα πρέπει να δηλώσει το ΙΒΑΝ του τραπεζικού του λογαριασμού.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, στις κοινές δηλώσεις εγγάμων ή μερών συμφώνου συμβίωσης (ΜΣΣ) επειδή διενεργείται ξεχωριστή βεβαίωση και επιστροφή του φόρου, συμπληρώνονται δύο αριθμοί IBAN από τον υπόχρεο και τη σύζυγο αντίστοιχα. Σε περίπτωση κοινού λογαριασμού μεταξύ των συζύγων, μπορεί να συμπληρωθεί και από τους δύο ο ίδιος αριθμός IBAN.

Για όσους δεν διαθέτουν λογαριασμό ή βρέθηκε σφάλμα κατά τον έλεγχο του IBAN, το ποσό επιστροφής θα είναι διαθέσιμο με την προσκόμιση στην τράπεζα της ειδοποίησης επιστροφής φόρου εισοδήματος.

Διαβάστε επίσης: Κτηματολόγιο: Παράταση σε 19 νομούς – Πότε ξεκινούν ο προαναρτήσεις για την Αθήνα

ΟΠΕΚΑ: Αυτή την εβδομάδα θα δοθούν τα προνοιακά επιδόματα