ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο... κυνήγι των ληξιπρόθεσμων 120 «ράμπο» της εφορίας - Ανοίγει το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών

Στο... κυνήγι των ληξιπρόθεσμων 120 «ράμπο» της εφορίας - Ανοίγει το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών
Πιάνουν «δουλειά» οι ράμπο της εφορίας – Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο
PIXABAY

Ποιους βάζει στο στόχαστρο - Στο μικροσκόπιο και οι ρυθμίσεις.

Από την 1η Νοεμβρίου 2019 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής (ΚΕΟΦ), το οποίο με 120 εφοριακούς θα είναι αρμόδιο για την είσπραξη των οφειλών των φορολογούμενων που υπάγονται στις ΔΟΥ του νομού Αττικής.

Αυτό προκύπτει από απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, η οποία προσδιορίζει το πλαίσιο για τη λειτουργία του Κέντρου με το οποίο θα επιχειρηθεί η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία.

Σημειώνεται ότι το ΚΕΟΦ θα είναι αρμόδιο για την είσπραξη οφειλών που δεν υπερβαίνουν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Στην απόφαση μεταξύ άλλων προβλέπονται τα ακόλουθα:

  • Το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής, Ειδική Αποκεντρωμένη Υπηρεσία, επιπέδου Διεύθυνσης, υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Φορολογικής Διοίκησης και έχει έδρα τον νομό Αττικής.
  • Το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής είναι αρμόδιο για την επιδίωξη της είσπραξης των οφειλών, οπουδήποτε στην επικράτεια, οφειλετών που υπάγονται σε οποιαδήποτε ΔΟΥ της Περιφέρειας Αττικής, παράλληλα με τις κατά τόπον αρμόδιες ΔΟΥ, οι οποίες εξακολουθούν να έχουν αρμοδιότητα για την επιδίωξη είσπραξης των οφειλών αρμοδιότητάς τους.
  • Τα αρμόδια Τμήματα του ΚΕΟΦ θα λαμβάνουν στοχευμένα μέτρα και θα προχωρούν στη λήψη αναγκαστικών, διασφαλιστικών μέτρων για την είσπραξη των οφειλών, ενώ θα παρακολουθούν και την πορεία των ρυθμίσεων των οφειλετών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μάρω Κοντού: Η ατάκα στον αέρα εκπομπής που πάγωσε τους ΠΑΝΤΕΣ (pics)

Τροχαίο για τον Πάνο Χαρίτο: Τον παρέσυρε αυτοκίνητο