ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΕΚΤ: Χρηματικό ποσό σε υποψήφιους διδάκτορες για την έρευνά τους

ΕΚΤ: Χρηματικό ποσό σε υποψήφιους διδάκτορες για την έρευνά τους

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) καλεί φοιτητές - υποψήφιους διδάκτορες, που κάνουν έρευνα στους τομείς των οικονομικών (economics) ή της χρηματοοικονομικής (finance), να παρουσιάσουν τα βασικά συμπεράσματά τους με τη μορφή ψηφιακών αναρτήσεων.

Η παρουσίαση θα γίνει σε ειδική συνεδρίαση, στο πλαίσιο του τρίτου συνεδρίου της ΕΚΤ για την πολιτική των κεντρικών τραπεζών, που θα πραγματοποιηθεί στη Σίντρα της Πορτογαλίας από τις 27 έως τις 29 Ιουνίου. Μία εκλεκτορική επιτροπή, που θα αποτελείται από υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΚΤ και κορυφαίους εξωτερικούς ακαδημαϊκούς, θα επιλέξει τη μελέτη/ανάρτηση που θα κερδίσει.

Οι περίπου 150 σύνεδροι θα μπορούν να συμβάλουν στην τελική επιλογή του νικητή, βαθμολογώντας διαδικτυακά και ανώνυμα τις αναρτήσεις.

Η συνεδρίαση θα δώσει στους υποψήφιους διδάκτορες την ευκαιρία να παρουσιάσουν την έρευνά τους και να έρθουν σε επαφή με υπεύθυνους για την άσκηση πολιτικής και κορυφαίους ακαδημαϊκούς από όλο τον κόσμο.

Για τους συγγραφείς των άρθρων που θα επιλεγούν, η ΕΚΤ θα καλύψει τα έξοδα του ταξιδιού και της διαμονής τους. Το άρθρο που θα κερδίσει θα ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο της ΕΚΤ σε μία σύντομη τελετή στο τέλος του συνεδρίου και ο συγγραφέας τους θα λάβει ως έπαθλο το ποσό των 10.000 ευρώ.

Οι φοιτητές μπορούν να συμμετάσχουν, στέλνοντας έως τις 18 Μαρτίου 2016 ένα email στη διεύθυνση ecbforum.postersession@ecb.europa.eu, επισυνάπτοντας τα βιογραφικά τους, το σχέδιο του άρθρου που σκοπεύουν να παρουσιάσουν με την ανάρτηση και μία συστατική επιστολή από τον κύριο καθηγητή τους.