Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Ποιοι και πότε θα τη λάβουν - Τα κριτήρια «κόφτες» (vid)

Ελένη Κολιοφούτη Ελένη Κολιοφούτη

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Περίπου 733.000 έμποροι και μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση για την πέμπτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής. 

Το ποσό που θα μοιράζονταν είναι 1,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, περί τους 400.000 αναμένεται να λάβουν κάποιο χρηματικό ποσό από την πέμπτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Σήμερα 25/1, προς το απόγευμα, θα ανακοινωθούν τα κριτήρια, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας θα ανοίξει η εφαρμογή, για να κάνουν οι δικαιούχοι την αποδοχή ποσού στο «MyBusinessSupport».

Το ελάχιστο ποσό της ενίσχυσης αρχίζει από τα 1.000 ευρώ, αντί για 2.000 ευρώ, λόγω του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων. Τα χρήματα αναμένεται να καταβληθούν στους δικαιούχους την Τετάρτη 27 και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι το 50% της ενίσχυσης δεν θα επιστραφεί.

Βασικά κριτήρια «κόφτες»

Για να λάβουν ενίσχυση από την πέμπτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής πρέπει να έχουν μείωση τζίρου μεγαλύτερη από 20%, ενώ ρόλο θα παίξει τόσο ο αριθμός των εργαζομένων της επιχείρησης αλλά και αν αυτή άνηκε σε ΚΑΔ κλειστών ή πληττόμενων επιχειρήσεων το προηγόυμενο διάστημα. Τέλος, ρόλο θα παίξουν και οι προηγούμενες ενισχύσεις που έλαβαν οι επιχειρήσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σήφης Βαλυράκης: Βρέθηκε νεκρός με τραύμα στο κεφάλι - Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές