Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαθανάσης για αυξήσεις: Περιμένουμε πληθωρισμό 2%, κάνουμε χιλιάδες ελέγχους

Newsbomb

Στο ζήτημα των αυξήσεων που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα αλλά και στην ενδεχόμενα μεγαλύτερη ανάπτυξη αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης

Για το κύμα ακρίβειας και αυξήσεων που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα ρωτήθηκε το πρωί της Πέμπτης ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, σύμφωνα με τον οποίο «όντως περιμένουμε πληθωρισμό γύρω στο 2%». Παράλληλα, όμως, ο ίδιος υποστήριξε ότι σε καθημερινή βάση γίνονται χιλιάδες έλεγχοι και για αισχροκέρδεια και σε περίπτωση που διαπιστωθούν τέτοια φαινόμενα, βεβαιώνονται μεγάλα πρόστιμα και επιβάλλονται ποινές που μπορούν να φτάσουν ακόμη και στο κλείσιμο της επιχείρησης.

Με αφορμή, δε, την αναθεωρημένη πρόβλεψη της ΕΛΣΤΑΤ για ανάπτυξη στο 5,9% από το 3,6% σχολίασε ότι η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει πόσο αποδοτική και συστηματική δουλειά γίνεται από την κυβέρνηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης να υπογραμμίζει ότι η ανάπτυξη φέρνει μέρισμα και αυτό διαχέεται στην κοινωνία παραπέμποντας στις παροχές που ανακοίνωσε στη ΔΘΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Νίκος Παπαθανάσης πρόσθεσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι χάρη στην ανάπτυξη «πολλοί συμπολίτες μας βρήκαν δουλειά παρά τις δυσκολίες τη πανδημίας», με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή, η ανεργία στη χώρα μας να βρίσκεται στο 14,2% που είναι το χαμηλότερο ποσοστό της δεκαετίας.

Ο κ. Παπαθανάσης υπενθύμισε, τέλος, ότι ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας η κυβέρνηση έριξε στην πραγματική οικονομία 42,7 δισ. ευρώ για να στηρίξει επιχειρήσεις και εργαζομένους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Το επεισόδιο με άγνωστο που πήγε να τη φωτογραφίσει στο δικαστήριο

Γλυκά Νερά: Η μητέρα του συζυγοκτόνου «σπάει» τη σιωπή της - Τι λέει για τη μικρή Λυδία

The Bachelor: Αρραβωνιασμένη η «26χρονη» Αθηνά – Αυτή είναι η πραγματική της ηλικία