ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μειώνει τα τέλη ο Μπουτάρης στον δήμο Θεσσαλονίκης

Μειώνει τα τέλη ο Μπουτάρης στον δήμο Θεσσαλονίκης

Μείωση των Ανταποδοτικών Τελών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού κατά 10% σε κατοικίες και κατά 6% σε επαγγελματικούς χώρους, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου προϋπολογισμού, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, κ. Χασδάι Καπόν, σημειώνοντας επίσης, ότι απαλλάσσονται πλήρως από τα δημοτικά τέλη οι καταστηματάρχες που πλήττονται από τα έργα του μετρό και κατά 50% οι άποροι.

«Κάτω από τις δυσκολότερες οικονομικές συνθήκες που αντιμετώπισε η Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά την μεταπολίτευση, δίνεται μια καθημερινή μάχη και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες μας και την πόλη μας, προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις βασικές τους ανάγκες. Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε οι οικονομικές συγκυρίες επιβάλλουν σχέδια, πολιτικές, προγραμματισμό και ευρύτερες συνεργασίες.

Αναζητούμε ανοικτές συναινέσεις των σημαντικότερων παραγόντων της τοπικής κοινωνίας, ως προς τις βασικές επιλογές και τη στρατηγική του Δήμου» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων και Οικονομικής Ανάπτυξης, κ. Χασδάι Καπόν και συνέχισε: «επειδή το τελευταίο διάστημα γίνονται προσπάθειες από πλευράς της ΚΕΔΕ για να μην χαθούν πολύτιμοι πόροι που θα βάλουν σε κίνδυνο την λειτουργία των Δήμων γενικότερα, το Υπουργείο έχει εξαγγείλει αποδόσεις χρηματοδοτήσεων προς τους Δήμους και είμαστε σε αναμονή των σχετικών εγκυκλίων που θα διαμορφώσουν ανάλογα και τα προϋπολογισθέντα ποσά στους κωδικούς αυτούς.

Μειώσεις επίσης υφίστανται και άλλες πηγές θεσμοθετημένων πόρων όπως είναι οι ΚΑΠ για τα σχολεία και τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, οι επιχορηγήσεις για Πολιτική Προστασία, οι αποδόσεις τελών διαφήμισης, καθώς και αυτές που αφορούν τα ΚΕΠ, τα κοινωνικά προγράμματα αλλά και τις μεταφερόμενες αρμοδιότητες, όπως προνομιακά επιδόματα».