Οι δήμαρχοι στηρίζουν τον Τατούλη και το 2014

Οι δήμαρχοι στηρίζουν τον Τατούλη και το 2014

Στην Τρίπολη έγινε ένα απο τα σημαντικότερα περιφερειακά συμβούλια στο οποίο συζητήθηκε το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα: Πελοπόννησος 2020 – Ευρωπαϊκή Περιφέρεια.

Το πρόγραμμα αυτό θα αποτελέσει ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο, με άξονα ανάπτυξης την κωμόπολη, προσεγγίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη βασική αρχή της Συνθήκης της Λισαβόνας για την εδαφική και κοινωνική συνοχή και αρχικό προϋπολογισμό 120 εκατομμύρια, παρέχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα απορρόφησης πόρων από τα αδιάθετα του ΕΣΠΑ και, συνεπώς, ένταξης περισσότερων έργων.

Οι ειδικοί επιστήμονες της “Πελοπόννησος ΑΕ”, παρουσίασαν μία συνολική ρεαλιστική πρόταση ανά τομέα αλλά και ανα περιφερειακή ενότητα, που σχεδόν ενθουσίασε.

Δεν είναι τυχαίο ότι και η αξιωματική αντιπολίτευση του κ.Δράκου και υπερψήφισε το σχέδιο αλλά και συμφώνησε στις προτεραιότητες.

Ολοι έδιναν συγχαρητήρια στον περιφερειάρχη και χαρακτήριζαν το πρόγραμμα πρωτοποριακό. Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των προέδρων των επιμελητηρίων και των φορέων.

Εντύπωση όμως έκαναν οι τοποθετήσεις των δημάρχων στους οποίους παρουσιάστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο.

Οι παρευρισκόμενοι δήμαρχοι και ήταν η συντριπτική πλειοψηφία εκεί όταν πήραν τον λόγο δήλωσαν ότι για πρώτη φορά η Πελοπόννησος αποκτά έναν μπούσουλα που συντεταγμένα θα την οδηγήσει στο μέλλον.

Οι τοποθετήσεις των δημάρχων Κορίνθου,Πύλου,Μεγαλόπολης,Μεσσήνης,Ερμιονίδος,Νεμέας,Μονεμβασίας,Λουτρακίου, ήταν εντυπωσιακές.

Είναι εμφανές εδώ και πολύ καιρό ότι έχει δημιουργηθεί ένα αναπτυξιακό μέτωπο ανάμεσα στον Πέτρο Τατούλη και τους δημάρχους (πλην 2-3 εξαιρέσεων) το οποίο είναι καθαρά αυτοδιοικητικό πέρα απο κόμματα και διαχωριστικές γραμμές.

Ενα μέτωπο που έχει ισχυρά ποιοτικά χαρακτηριστικά και σχέδιο για την ανάπτυξη.

Οι δήμαρχοι είναι γνωστό ότι έχουν κάνει γνωστή την πρόθεση τους να στηρίξουν το πρόγραμμα Τατούλη και στις εκλογες του 2014