ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ενισχύονται 100 οικογένειες χάρη στη φιλανθρωπία Κομοτηναίων εθελοντών

Ενισχύονται 100 οικογένειες χάρη στη φιλανθρωπία Κομοτηναίων εθελοντών

Σε 100 άπορες και έχοντες ανάγκη στήριξης οικογένειες θα διατεθούν οι 7 τόνοι τροφίμων, που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της εθελοντικής δράσης «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα» και παραδόθηκαν στην Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής.

Η Άρτεμις Τσολάκη εκ των εμπνευστών και συντονιστών της δράσης, η οποία έλαβε χώρα στην Κομοτηνή από τις 13 έως τις 19 Ιανουαρίου, παρέδωσε επίσημα τους 7 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης στον δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Γκαράνη. Όπως είναι γνωστό ο Ερυθρός Σταυρός Κομοτηνής συντόνισε το όλο εγχείρημα του οποίου τελικός αποδέκτης είχε εξαρχής οριστεί ότι θα είναι η Αντιδημαρχία Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής για την ενίσχυση άπορων οικογενειών και πολιτών.

Η δράση κινητοποίησε για διάρκεια μίας εβδομάδας φορείς, συλλόγους, επιχειρηματίες και εκατοντάδες συμπολίτες μας με σκοπό την προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Οκτώ μέρες διορία είχε δοθεί στις ομάδες που συγκροτήθηκαν για να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης, ενώ παράλληλα τους είχε δοθεί και ένα κίνητρο, ένα βραβείο για όποιον συγκέντρωνε τα περισσότερα είδη. Το κίνητρο ήταν απλώς μία αφορμή για όσους πραγματικά θέλησαν να βοηθήσουν, καθώς ήταν καθαρά συμβολικό, αφού η εθελοντική προσφορά δεν αμείβεται, σίγουρα όμως επιβραβεύεται. Οι 100 οικογένειες στις οποίες θα διατεθούν τα είδη πρώτης ανάγκης θα υποδειχτούν από τον Ερυθρό Σταυρό.

ΠΗΓΗ ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ