ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Γαλάζια Σημαία» σε 11 παραλίες του Δήμου Χανίων

«Γαλάζια Σημαία» σε 11 παραλίες του Δήμου Χανίων

Σε 11 παραλίες του Δήμου Χανίων κυματίζει – για μία ακόμη χρονιά – η «Γαλάζια Σημαία», το διεθνές περιβαλλοντικό σύμβολο ποιότητας που απονέμεται σε οργανωμένες παραλίες που πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει το πρόγραμμα όπως είναι π.χ. η καταλληλότητα και καθαρότητα των νερών της ακτής και η ασφάλεια των λουομένων σε αυτήν.

Πρόκειται για τις παραλίες:

Αγία Μαρίνα,

Άγιοι Απόστολοι 1,

Άγιοι Απόστολοι 2,

Άγιος Ονούφριος,

Καλαθάς,

Καλαμάκι,

Μαράθι,

Νέα Χώρα,

Σταλός,

Σταυρός,

Χρυσή Ακτή

Ο Δήμος Χανίων βρίσκεται φέτος στην 6η θέση στο σύνολο των Δήμων όλης της χώρας με τις περισσότερες «Γαλάζιες Σημαίες», με τους υπόλοιπους δήμους να είναι οι εξής:

  1. Κέρκυρα: 35 Γαλάζιες Σημαίες
  1. Αγ. Νικόλαος Κρήτης: 23 Γαλάζιες Σημαίες
  1. Ρόδος: 20 Γαλάζιες Σημαίες
  1. Αριστοτέλης Χαλκιδικής: 14 Γαλάζιες Σημαίες
  1. Σιθωνία: 12 Γαλάζιες Σημαίες
  1. Χανιά: 11 Γαλάζιες Σημαίες

Ο Δήμος Χανίων τα τελευταία τρία χρόνια, αναγνωρίζοντας τη σημασία του βραβείου ποιότητας της «Γαλάζιας Σημαίας» στην τουριστική ανάπτυξη, έχει προχωρήσει σε μία σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις αναβάθμισης των παραλιών του με απώτερο στόχο την αύξηση του αριθμού των βραβευμένων ακτών που βρίσκονται εντός των γεωγραφικών του ορίων.

Το Πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες” (“Blue Flags”) αποτελεί σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 41 χώρες και απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές, ενώ κατά καιρούς αναμορφώνονται τα κριτήρια βράβευσης, καθιστώντας συνεχώς αυστηρότερη την εφαρμογή τους, με στόχο τη βελτίωση, για τους επισκέπτες τους, των συνθηκών στις ακτές που βραβεύονται.