ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Ξάνθης: Στα γρανάζια γραφειοκρατίας...το επίδομα θέρμανσης

Δήμος Ξάνθης: Στα γρανάζια γραφειοκρατίας...το επίδομα θέρμανσης

Μπλεγμένος στα γρανάζια της γραφειοκρατίας βρίσκεται εδώ και σχεδόν έναν χρόνο ένας πολίτης του δήμου Ξάνθης, ο οποίος αν και πληρούσε τα κριτήρια για να λάβει το επίδομα θέρμανσης, ακόμη… περιμένει!

Όπως εξηγεί ο κ. Γ.Β., στο Thrakitoday.gr τον περασμένο χειμώνα προμηθεύτηκε πετρέλαιο θέρμανσης για τη μονοκατοικία που διαθέτει στις ανατολικές παρυφές της πόλης, ενώ παράλληλα υπέβαλε την αίτησή του για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, του οποίου ήταν δικαιούχος. «Περίμενα να πάρω πίσω κάτι παραπάνω από 300 ευρώ», τονίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ γιατί πολύ απλά το δαιδαλώδες πρόσωπο της γραφειοκρατίας έκανε το θαύμα του.

«Στην αίτηση έδωσα τον αριθμό ενός τραπεζικού λογαριασμού που διατηρώ μαζί με τη σύζυγό μου. Ωστόσο επειδή η απόδειξη για το πετρέλαιο ήταν στο όνομά μου και ο λογαριασμός εμφάνιζε ως πρώτο δικαιούχο τη γυναίκα μου και ως δεύτερο εμένα, μας είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει η καταβολή του επιδόματος» σημειώνει ο Γ.Β, εξηγώντας πως μόλις ενημερώθηκαν αυτός και η σύζυγός του για το πρόβλημα επιδόθηκαν σε έναν αγώνα ώστε να διορθωθεί το λάθος και να υποβάλουν εκ νέου αίτηση με νέο αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ο οποίος ανήκε αποκλειστικά στον ίδιο.

Ωστόσο μέχρι και σήμερα αυτό δεν κατέστη εφικτό, καθώς όπως αναφέρει ο Γ.Β., «έπαιρνε τηλέφωνο ο λογιστής μου συνέχεια στα κεντρικά του Υπουργείου για να βγάλει άκρη αλλά δεν το σήκωνε κανείς. Μετά μου έδωσε σε εμένα τον αριθμό και έπαιρνα εγώ. Στην αρχή δεν το σήκωναν, ενώ μετά που το σήκωσαν με παρέπεμψαν από το ένα γραφείο στο άλλο, δεν το σήκωναν και πάλι, απηύδησα και το παράτησα».

Φέτος, ο παθών προβληματίζεται για το εάν θα καταθέσει τα δικαιολογητικά του για το επίδομα θέρμανσης, όταν και εάν οριστικοποιηθεί το πώς θα γίνεται η καταβολή του, καθώς όπως υπογραμμίζει με νόημα «το φυσάω και δεν κρυώνει από πέρσι. Άσε που μου ήρθε και φουσκωμένος ο λογαριασμός του τηλεφώνου μετά από τόσα τηλέφωνα για να βγάλω άκρη, που δεν έβγαλα φυσικά ποτέ».