ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

O Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου τα βάζει με το ΠΑΣΟΚ για τον «Καλλικράτη»

O Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου τα βάζει με το ΠΑΣΟΚ για τον «Καλλικράτη»

Με παρέμβασή του στον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής ζητά την αναθεώρηση της στάσης του ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικού εταίρου, αναφορικά με την ψήφιση τροπολογίας του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» που επιχειρεί τη διάσπαση των Δήμων Λέσβου και Σάμου, σε μικρότερους Δήμους.

Επικαλούμενος στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τη συνταγματική επιταγή «περί νησιωτικότητας», ο Περιφερειάρχης τονίζει την αναγκαιότητα διάσπασης των Δήμων στα νησιά της Λέσβου και της Σάμου, δεδομένου ότι ομολογουμένως δεν πέτυχε το μοντέλο του ενός Δήμου στα μεγάλα νησιά.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, στην παρέμβασή του -που έγινε με αφορμή την δημοσιοποίηση της διαφωνίας του ΠΑΣΟΚ στην παρέμβαση που προωθεί σήμερα η Κυβέρνηση για την ικανοποίηση του ρεαλιστικού αιτήματος των νησιωτών για τους Δήμους τους- υπενθύμισε τις αντιδράσεις τόσο του ιδίου, όσο και των άλλοτε Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) των νησιών του Βορείου Αιγαίου, που με ομόφωνες αποφάσεις τους είχαν ταχθεί προ τριετίας ενάντια στην χωροταξική κατανομή των νέων Δήμων στα μεγάλα νησιά της χώρας και παρά τις προσπάθειές τους εκείνη την περίοδο πριν την εφαρμογή του νόμου να συναντηθούν με τον τότε Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση, εντούτοις αγνοήθηκαν.

ΠΗΓΗ rodosalarm