Βίντεο - ντοκουμέντο από την καταδρομική επίθεση με μολότοφ στα ΜΑΤ στην Καισαριανή

Περίπου είκοσι άτομα επιτέθηκαν το απόγευμα της…

Υπόθεση Πετσίτη: 21 βουλευτές της ΝΔ ζητούν εξηγήσεις από τον Νίκο Παππά

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την πολύκροτη…

Ντύθηκε στα «λευκά» η Πάρνηθα - Συνεχίζεται η χιονόπτωση (vid& pics)

Μπορεί να μην είναι το πρώτο χιόνι…

Δολοφονία Ρόδος: Κάποιοι σκότωσαν τη νεαρή κοπέλα, δυο και τρεις φορές

Δολοφονία Ρόδος: Ο Κώστας Τσιτούνας γράφει για…

ΕΣΡ: Σε ποιο κανάλι πέφτει «μαύρο» για μία μέρα

Τα μέλη του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου αποφάσισαν…

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Παράταση των συμβάσεων καθαριότητας

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Παράταση των συμβάσεων καθαριότητας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συναντήθηκε σήμερα (11/10) με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χρ. Βερναρδάκη, προκειμένου να συζητηθεί το φλέγον ζήτημα της παράτασης με τροπολογία των συμβάσεων εργαζομένων στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων.

"Ξεκαθαρίσαμε πως πάγιο και επίκαιρο αίτημα της Ομοσπονδίας είναι η κάλυψη των τεραστίων κενών με μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να αποτραπεί το κύμα ιδιωτικοποιήσεων.

Η παράταση των συμβάσεων μεταβατικά αποτελεί προσωρινή λύση, αναγκαία όμως για την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών, που αδυνατούν να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό, κυρίως λόγω της άθλιας οικονομικής τους κατάστασης", τονίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Η Ομοσπονδία ζήτησε να ξεκαθαριστεί η ασάφεια που υπάρχει ως προς το ποιούς τελικά αφορά η τροπολογία, ενώ απαίτηση της είναι να παραταθούν ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ το σύνολο των εποχιακών συμβάσεων (8μηνων), με ταυτόχρονη οικονομική ενίσχυση των Δήμων, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις μισθολογικές ανάγκες.

Διεκδίκησε, επίσης, να προβλεφθεί ρητά στην διάταξη πως, σε περίπτωση που Δήμος δεν παρατείνει τις συμβάσεις με απόφασή του, να μην έχει το δικαίωμα ανάθεσης της υπηρεσίας σε ιδιώτη-εργολάβο, ούτε σε νέο οκτάμηνο ως το τέλος του 2017.

Η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης δηλώνοντας πως, κινείται στην κατεύθυνση των θέσεων της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ως προς όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, ξεκαθάρισε πως, η παράταση των συμβάσεων αφορά στους συμβασιούχους με 8μηνες συμβάσεις του 2015, που είχαν παραταθεί έως το 2016, καθώς και στις 8μηνες συμβάσεις, που είναι είτε ενεργές, είτε έληξαν εξήντα (60) ημέρες πριν την ψήφιση της τροπολογίας.

Σε ότι αφορά στις 2μηνες συμβάσεις, ο αν. Υπουργός ανέφερε ότι, η δυνατότητα παράτασης προσκρούει σε αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αλλά και σε Συνταγματικής φύσεως κωλύματα.