Δήμος Έδεσσας: Θα επαναλειτουργήσει το πέτρινο ρολόι της πόλης

Δήμος Έδεσσας: Θα επαναλειτουργήσει το πέτρινο ρολόι της πόλης

Το πέτρινο ρολόι, σήμα κατατεθέν της Έδεσσας, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, θα ξαναγυρίσει τους δείκτες του την Κυριακή στις 12 μμ. το μεσημέρι.

Ο δήμος διοργανώνει εκδήλωση για την επαναλειτουργία του Ρολογιού της πόλης, την Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11:30 π.μ. στη βάση του πύργου του ρολογιού.

Το Ρολόι της Έδεσσας επαναλειτουργεί μετά από την εθελοντική προσπάθεια δύο εξαίρετων τεχνιτών, του κ. Ηλία Ιατρόπουλου από την Έδεσσα και του κ. Νίκου Πολυμέρη από τη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, ο Δήμος Έδεσσας πραγματοποίησε εργασίες συντήρησης εσωτερικά και εξωτερικά του πύργου του ρολογιού και πλέον το Ρολόι της πόλης είναι πλήρως λειτουργικό, όπως διαβάζουμε στο aftodioikisi.gr.

Η κατασκευή του ρολογιού χρονολογείται γύρω στο 1900, χτίστηκε από τον Κωνσταντίνο Ζήση και τ’ αδέλφια του, μάστορες της εποχής. Πρόκειται για πυργωτό κτίσμα από πελεκητή πέτρα στην κορυφή του οποίου λειτουργούν μέχρι και σήμερα έξι ρολόγια. Η βάση του είναι από σιδηρόπετρα και το υπόλοιπο κτίσμα από πουρόπετρα.