Μπακογιάννης: Δώστε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού

Μπακογιάννης: Δώστε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού

«Λυπηρό φαινόμενο» χαρακτήρισε τα επεισόδια στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, τα οποία εκτυλίχθηκαν την Κυριακή (15/01/2017).

Εκατοντάδες σκιέρ αντάλλαξαν βρισιές και σπρωξίματα στις τεράστιες ουρές που σχηματίστηκαν στους αναβατήρες, με τους επισκέπτες του χιονοδρομικού να καταγγέλλουν πλημμελή λειτουργία των αναβατήρων και των εκδοτηρίων εισιτηρίων, αλλά και ελλιπή ενημέρωση του κοινού από τη Διεύθυνση του Κέντρου.

Με αφορμή τα επεισόδια, ο Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε να περάσει η διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Σε μία περίοδο που προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε πηγή εσόδων, εικόνες όπως αυτές στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, δείχνουν ότι λείπει η οργάνωση και ο σχεδιασμός για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε, όχι μόνο για τη Στερεά Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, τον τουριστικό μας πλούτο» δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε:

«Έχουμε καταθέσει την πρότασή μας ώστε το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, που σήμερα διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ, να περάσει στην διαχείριση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να αποκτήσει την εικόνα που πρέπει και να αποφέρει κέρδη για τον τουρισμό και την οικονομία. Θυμίζω ότι η Περιφέρειά μας εξασφάλισε, μέσω ΕΣΠΑ, σχεδόν 30 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό αυτού του χιονοδρομικού κέντρου. Είναι λυπηρό να αντιμετωπίζονται τέτοια φαινόμενα. Νομίζω ότι έχει έρθει ο καιρός να επανέλθουμε και να δούμε σοβαρά την πρόταση αυτή».