ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κατσιφάρας: Ήρθε η ώρα να περάσουμε από την τοπική αυτοδιοίκηση στην περιφερειακή διακυβέρνηση

Κατσιφάρας: Ήρθε η ώρα να περάσουμε από την τοπική αυτοδιοίκηση στην περιφερειακή διακυβέρνηση

«Η αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, για να αναδιατάξει τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις και να δημιουργήσει τις συνθήκες για ένα ευοίωνο μέλλον για τους πολίτες», σημείωσε την Παρασκευή (15/12/2017) ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στον χαιρετισμό του κατά την τελευταία ημέρα του διεθνούς συνέδριου «Συμμαχία για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα», που οργάνωσε η Περιφέρεια, στην Πάτρα.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας μίλησε ακόμη για την ανάγκη αλλαγών, όπως και για το εγχείρημα της «Συμμαχίας των φορέων», που το χαρακτήρισε ως κεφάλαιο που πρέπει να μεγιστοποιηθεί. «Μπορούμε να πιάσουμε το όνειρο, αρκεί να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας», τόνισε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «ήρθε η ώρα να περάσουμε από την τοπική αυτοδιοίκηση στην περιφερειακή διακυβέρνηση».

Επίσης, ανέφερε ότι «σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία η αυτοδιοίκηση πρέπει να προτάσσει το όραμά της, προκρίνοντας την επιχειρηματικότητα, ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης» και συμπλήρωσε:«Πρέπει να εμπιστευτούμε τις δημιουργικές δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών. Οι αιρετές περιφέρειες είναι ένας νέος θεσμός που ωρίμασε μέσα στην κρίση και κατάφερε να διακριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αρχικά και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην συνέχεια βραβεύθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις