Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Θα χτυπήσουμε τη διαφθορά και την ολιγαρχία (video)

Newsbomb

Τις ευχαριστίες του στον Βέλγο πρωθυπουργό για την κατανόηση που έδειξε στις ελληνικές θέσεις, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες,στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Ρεπορτάζ: Διονυσία Προκόπη

«Η Ευρώπη μπορεί να γεφυρώνει έτσι τις διαφορές, να βρίσκει λύσεις με σεβασμό στη λαϊκή κυριαρχία αλλά και τους θεσμούς που τη διέπουν. Στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια εφαρμόστηκε σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή με συνέπεια τη μείωση των ελλειμμάτων, αλλά την αύξηση της κοινωνικής ανισότητας. Ήρθε η ώρα να αλλάξει το μείγμα αυτής της πολιτικής», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Και πρόσθεσε: «Να προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τόλμησαν να προχωρήσουν, όπως το χτύπημα στη διαφθορά και την ολιγαρχία. Είναι η ώρα να επιστρέψει στην ατζέντα η ανάπτυξη. Είναι απαραίτητο για το κοινό μας μέλλον».

Από την πλευρά του, ο Βέλγος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ ανέφερε ότι «δουλεύουμε με δημιουργικότητα».

«Ο καθένας πρέπει να κάνει τις απαραίτητες προσπάθειες για μία έντιμη συμφωνία. Η κατάσταση είναι λεπτή και δύσκολη. Όμως η μαγεία της Ευρώπης ήταν πάντα να βρίσκει λύσεις, ακόμα και όταν φαινόταν αδύνατο».

«Αυτή η μαγεία είμαι πεπεισμένος ότι θα λειτουργήσει», κατέληξε.