ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής - Γιουνκέρ: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα (vid)

Σύνοδος Κορυφής - Γιουνκέρ: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα (vid)

Για σκληρές αλλά δίκαιες διαπραγματεύσεις έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κομισιόν μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αχμέτ Νταβούτογλου και τον Ντόναλντ Τουσκ.

«Όσα ειπώθηκαν και η συμφωνία που επετεύχθη είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και αφορά την ένα προς ένα εξέταση των αιτούντων άσυλο και όλων των αιτήσεων και φυσικά, την πλήρη τήρηση της αρχής της μη μαζικής απέλασης. Συμφωνία πρακτική και εφαρμόσιμη και θα μπορέσει να εφαρμοστεί όπως είναι», δήλωσε ο κ. Γιουνκέρ υποστηρίζοντας ότι ειδικά για την Ελλάδα, «θα είναι μία τεράστια διοικητική πρόκληση και βεβαίως, θα υπάρξει μία μεγάλη διεθνής υποστήριξη, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτήν την πρόκληση. Αξιωματούχοι βρίσκονται στην Ελλάδα για να στηρίξουν την ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά τα διοικητικά θέματα».

Ο κ. Γιουνκέρ πρόσθεσε πως η χρηματοδότηση προς την Τουρκία θα αγγίξει τα 3 δισ. ευρώ. «Αυτό δεν σημαίνει ότι ολοκληρώνουμε ή σταματάμε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα, την οποία στηρίζουμε πλήρως, γιατί η Ειδομένη δεν είναι η εικόνα που θα πρέπει να δίνουμε ως προς την Ενωμένη Ευρώπη και θα πρέπει να φροντίσουμε γι αυτό», είπε ο επικεφαλής της Κομισιόν.

Σχετικές ειδήσεις