ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το χαβά του ο Τσίπρας και στα Ποσειδώνια 2016: Με την αξιολόγηση κλείνει ο μεγάλος υφεσιακός κύκλος

Το χαβά του ο Τσίπρας και στα Ποσειδώνια 2016: Με την αξιολόγηση κλείνει ο μεγάλος υφεσιακός κύκλος

Με το κλείσιμο της αξιολόγησης κλείνει ο μεγάλος υφεσιακός κύκλος των προηγούμενων ετών και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε χαιρετισμό που απηύθυνε απόψε στην έκθεση «Ποσειδώνια 2016».

Η συμφωνία για το χρέος, είπε ο πρωθυπουργός, αίρει την αβεβαιότητα οριστικά και δημιουργεί τις συνθήκες για άμεση επάνοδο της χώρας μας στις αγορές και πρόσθεσε ότι «χάρη στην επίμονη διαπραγμάτευση πέρυσι, το ζήτημα του ελληνικού χρέους τίθεται πλέον σε ρεαλιστική βάση».

Καμία κοινωνία και κανένα χρέος δεν είναι βιώσιμο όταν στηρίζεται στην υπόθεση για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 4,5% πολλές δεκαετίες, είπε ο πρωθυπουργός και δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι συνειδητοποιούν ότι το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης δεν μπορεί να προχωρήσει όταν στα δύσκολα επανέρχονται οι εθνικές στρατηγικές και οι απλοϊκοί ηθικολογικοί διαχωρισμοί περί ενάρετων και άσωτων.

Πλέον, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, με την κοινή δέσμευση για αυτόματες παρεμβάσεις επί του χρέους όποτε κρίνεται σκόπιμο και μάλιστα καθ' όλη τη διάρκεια της αποπληρωμής του, το ελληνικό χρέος καθίσταται βιώσιμο και η θέση της Ελλάδος στην Ευρωζώνη είναι αδιαμφισβήτητη.

Σχετικές ειδήσεις