ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομπάμα σε Τσίπρα: Θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους

Ομπάμα σε Τσίπρα: Θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους

Επίσκεψη Ομπάμα: Λίγο μετά τις 14:30 υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπραςστο Μέγαρο Μαξίμου, τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, με κυρίαρχα ζήτημα το Κυπριακό, την κρίση, το προσφυγικό αλλά και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Είναι για μας μεγάλη η χαρά και τιμή που έχετε επιλέξει την Ελλάδα ως ένα από τους τελευταίους σταθμούς του ευρωπαϊκού ταξιδίου σας καθώς αυτό δίνει σημαντικά μηνύματα στη διεθνή κοινότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Αμερικανό Πρόεδρο.

Ο ΑΛέξης Τσίπρας συνέχισε λέγοντας, «Παρά τις δυσκολίες που περάσαμε τα τελευταία 5 χρόνια σταθήκαμε όρθιοι και υπερασπιστήκαμε τις αξίες μας και ελπίζουμε σύντομα οι θυσίες και οι κόποι μας να βρουν ανταπόκριση στις διαπραγματεύσεις που αφορούν τη κρίση του χρέους».

«Προσβλέπουμε σε μια θετική εξέλιξη με τους εταίρους μας που θα αφορά όλη την Ευρώπη, την παγκόσμια οικονομία, αλλά και το Κυπριακό στο οποίο όλοι ελπίζουμε σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση», συνέχισε λέγοντας ο Λαέξης Τσίπρας.

«Ανυπομονώ να συζητήσουμε κατ' ιδίαν και είμαι βέβαιος ότι το ταξίδι θα είναι ουσιαστικό και θα έχει σημαντικά αποτελέσματα» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ελληνικό λαό για την θερμή υποδοχή. Ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό γι' αυτά που έχουν επιτύχει στις δύσκολες συνθήκες.

«Εμμένουμε στην θέση μας ότι μόνο με την λιτότητα δεν γίνεται τίποτα. Θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους», υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ευχαρίστησε, επίσης, τον ελληνικό λαό για τη στάση του απέναντι στους πρόσφυγες και τον πρωθυπουργό για τις θέσεις που ανέπτυξε στην Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ γι' αυτό το ζήτημα.

Τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση και για τις προσφυγικές ροές και για τις πολεμικές συγκρούσεις που τις προκαλούν.

Όσον αφορά το Κυπριακό, είπε, «πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μαζί με την Τουρκία και τη βοήθειά μας θα μπορέσουν να βρουν μια δίκαιη και βιώσιμη λύση».

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα

Σχετικές ειδήσεις