Μητσοτάκης: Δεν θα ασχοληθώ άλλο με τα παραμύθια του Τσίπρα - Τον αφήνω στον ίδιο του το βάλτο

Newsroom Newsroom

Μητσοτάκης: Δεν θα ασχοληθώ άλλο με τα παραμύθια του Τσίπρα - Τον αφήνω στον ίδιο του το βάλτο

Μήνυμα ενότητας της Νέας Δημοκρατίας έστειλε από το βήμα του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Νέα σφοδρή επίθεση σε Αλέξη Τσίπρα και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Πυρά κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κλείνοντας με την ομιλία του τις εργασίες του 12ου Συνεδρίου της «γαλάζιας» παράταξης.

«Δεν θα ασχοληθώ περισσότερο με τα νέα παραμύθια του. Θα τον αφήσω να βυθιστεί στον ίδιο του τον βάλτο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ έκανε λόγο για θλίψη και μιζέρια σχολιάζοντας την «αντισυγκέντρωση» που έστησε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη.

«Από τη μια ένα ανοιχτό συνέδριο κι από την άλλη μια αστυνομοκρατούμενη κλειστή εκδήλωση όπου οι ένστολοι ήταν περισσότεροι από τους κομματικούς», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Με αφορμή, μάλιστα, την αναφορά στα περί βάλτου του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι «τα Μυστικά του Βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα αμφιβάλλω αν τα γνωρίζει. Αν συγκινήθηκε ποτέ, όπως τόσα ελληνόπουλα, κλείνοντας αυτό το βιβλίο. Αν ήταν λίγο πιο εξοικειωμένος με την ιστορία της πατρίδας μας, με τους αγώνες που έκαναν τη Μακεδονία ελληνική και την Ελλάδα αυτή που είναι σήμερα, δεν θα πήγαινε στη Θεσσαλονίκη να μας πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την Μακεδονία».

«Κύριε Τσίπρα σταματήστε να προσβάλλεται τους Μακεδόνες»

«Κύριε Τσίπρα, δεν σώσατε καμία Μακεδονία. Το μόνο που κάνατε είναι να δώσετε μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονές μας. Είπατε “ναι” εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν το σθένος να πουν “όχι”. Και βάλατε τη μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απέναντί σας για να εξασφαλίσετε κάποια ψήγματα από τη ρημαγμένη αξιοπιστία σας. Σταματήστε να προσβάλλετε τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες. Σταματήστε να χαρακτηρίζετε ακροδεξιό και εθνικιστή όποιον διαφωνεί με την πολιτική σας» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι «η ΝΔ στέκεται με όλες της τις δυνάμεις απέναντι στην εθνική υποχώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και θα ζητήσω από κάθε συμπολίτη μας να κρατήσει ψηλά το εθνικό του φρόνημα, αλλά με δημοκρατική ευθύνη και ωριμότητα», πρόσθεσε.

«Το 2019 θα είναι ένα πολύ καλό έτος για τη ΝΔ και την Ελλάδα»

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκφράσει τη βεβαιότητά του ότι: «το 2019 θα είναι ένα πολύ καλό έτος για τη ΝΔ και την Ελλάδα. Η νίκη της ΝΔ θα είναι η νίκη της φωτεινής Ελλάδας», είπε, σημειώνοντας ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να ενώσει όλους τους Έλληνες όπως έκανε σε κάθε προηγούμενη εκλογική της νίκη. «Πυξίδα μας είναι πάντα το εθνικό συμφέρον».

Και συνέχισε: «Θέλω λοιπόν, κλείνοντας τις εργασίες του Συνεδρίου, να σας ευχαριστήσω για την αποφασιστικότητα και για τις παρεμβάσεις σας, για τα χαμόγελα και για την αισιοδοξία σας. Αλλά και να σας πω ότι δεν είχα ποτέ καμία αμφιβολία. Η Νέα Δημοκρατία μπορούσε πάντα να χωρέσει τις ανησυχίες, τις επιδιώξεις και τις φιλοδοξίες μιας Ελλάδας που ξέρει να κερδίζει. Και που μπορεί να προχωρά μπροστά παρά τις αντιξοότητες αλλά και παρά τις αντιστάσεις δυνάμεων που παραδίδονται στις χειρότερες παρορμήσεις της πολιτικής. Που δεν είναι άλλες από τον λαϊκισμό και την κάθε είδους ιδιοτέλεια της εξουσίας. Σε αυτό το δίπολο οφείλεται, άλλωστε, και η ευτέλεια της διακυβέρνησης της χώρας από το παρακμιακό δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ΝΔ είναι ιστορικά συνδεδεμένη με τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας. «Αυτό που επέβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974, πηγαίνοντας κόντρα στις παρορμήσεις. Και αυτοί που τον διαδέχθηκαν στην ηγεσία, υπηρέτησαν σταθερά και υπερασπίστηκαν με σθένος, όταν χρειάστηκε, αυτήν τη θεμελιώδη αρχή: ανήκουμε στην Ευρώπη», είπε, χαρακτηρίζοντας τιμή την παρουσία στο συνέδριο του Μάνφρεντ Βέμπερ, καθώς «θέλουμε να δουλέψουμε μαζί του για μια δυνατή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη».

Κορυφώνοντας την επίθεση κατά της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε εκ νέου αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας ότι «είναι ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας ντροπής που κρατάει τέσσερα χρόνια».

Παράλληλα, έκανε ειδική μνεία στην υπονόμευση του τέλους του 2ου Μνημονίου, το βαρύτερο 3ο πρόγραμμα και την εφαρμογή ενός άτυπου 4ου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Στοίχισε περισσότερα από 100 δισ. Διέλυσε τις τράπεζες και φόρτωσε με 29 νέους φόρους τους πολίτες. Διπλασίασε τα χρέη των πολιτών στο κράτος και ανατίναξε το Ασφαλιστικό με 17 παρεμβάσεις σε βάρος των συνταξιούχων. Πάγωσε τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Και δέσμευσε τη χώρα σε βαριά πλεονάσματα που σημαίνουν λιτότητα διαρκείας. Από την άλλη πλευρά, εισέβαλε με στρατιές κομματικών διορισμών στο κράτος, αυξάνοντας κατά 2 δισ. το κόστος του. Το κράτος μεγάλωσε, αλλά δεν έγινε καλύτερο», πρόσθεσε.

«Το κουβάρι των σκανδάλων μόλις έχει αρχίσει να ξετυλίγεται»

«Η Μάνδρα, το Μάτι, η εγκληματικότητα στις γειτονιές, το δράμα των νοσοκομείων κι η ταλαιπωρία του πολίτη από την γραφειοκρατία αποτελούν, πλέον, τον καθρέφτη του ΣΥΡΙΖΑ. Χθες θρηνήσαμε τον εκατοστό νεκρό από την τραγική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική. Χρωστάμε στις οικογένειές τους να μάθουμε την αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες. Να σιγουρευτούμε ότι ποτέ ξανά δεν θα ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία. Την ίδια ώρα, Δικαιοσύνη και θεσμοί πολιορκούνται -με πρόσφατα θύματα την Εκκλησία, αλλά και τις Ανεξάρτητες Αρχές» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κάνοντας ακολούθως έμμεση αναφορά στην υπόθεση Πετσίτη, ο Μητσοτάκης τόνισε ότι «με θράσος πλέον ''φυτεύονται'' σύμβουλοι του κ. Τσίπρα. Και το κουβάρι των σκανδάλων μόλις έχει αρχίσει να ξετυλίγεται. Η μεγαλύτερη όμως ζημιά που κάνει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του είναι η συνειδητή υπονόμευση των αξιών που έκαναν αυτή τη χώρα σπουδαία. Η εργατικότητα, το φιλότιμο, η προκοπή, η αλληλεγγύη. Γιατί απεχθάνονται τη μεσαία τάξη και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς. Συνειδητά χαμηλώνουν τον πήχη των ονείρων μας. Γιατί θέλουν, τελικά, να συμβιβαστούμε με μια κοινωνία χωρίς φιλοδοξία για προκοπή και ευημερία. Με ένα φτωχό κράτος που θα μοιράζει λίγα επιδόματα και ψεύτικες υποσχέσεις για θέσεις στο Δημόσιο».

Λιγότεροι φόροι, έκρηξη επενδύσεων και νέες δουλειές

«Σύνθημα μας είναι ''λιγότεροι φόροι, έκρηξη επενδύσεων και νέες δουλειές''», πρόσθεσε.

Παραμένει γραμματέας του κόμματος ο Λευτέρης Αυγενάκης

Την απόφασή του να προτείνει την παραμονή του Λευτέρη Αυγενάκη στη θέση του γραμματέα της ΝΔ, ανακοίνωσε στην καταληκτική του ομιλία στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σήμερα εκλέγουμε με ανοικτές διαδικασίες τη νέα Πολιτική Επιτροπή», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «και θα εισηγηθώ ο Λευτέρης Αυγενάκης να παραμείνει στη θέση του γραμματέα για να μας οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές του 2019».

Ο Μεϊμαράκης επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στις ευρωεκλογές

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στις επερχόμενες ευρωεκλογές

Σημείωσε ότι στις αρχές του 2019, από τις 10 Ιανουαρίου θα αρχίσει να ανακοινώνει τα ονόματα για τα ψηφοδέλτια των εκλογών και των ευρωεκλογών, όπως εξήγησε με ένα συνδυασμό έμπειρων και νέων στελεχών που θα δείχνουν προς το μέλλον και θα πιστοποιούν και την ανανέωση του κόμματος.

Μητσοτάκης: Δεν θα ασχοληθώ άλλο με τα παραμύθια του Τσίπρα -Τον αφήνω στον ίδιο του το βάλτο
01
Μητσοτάκης: Δεν θα ασχοληθώ άλλο με τα παραμύθια του Τσίπρα -Τον αφήνω στον ίδιο του το βάλτο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved