ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο φόρουμ «40 under 40» η Δ. Αυγερινοπούλου

Στο φόρουμ «40 under 40» η Δ. Αυγερινοπούλου

Θετικές αναφορές για την Ελλάδα είχε η συζήτηση του φόρουμ «40 under 40» στο Παρίσι, στο οποίο μετείχε και η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η κ. Αυγερινοπούλου επελέγη μεταξύ των 40 προσωπικοτήτων κάτω από 40 ετών από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ, προκειμένου να μετέχει στο φόρουμ που στόχο έχει την αναμόρφωση της Ε.Ε. μετά την κρίση.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου συνεδρίου των «40 under 40», κοινή ήταν η πεποίθηση ότι η σημερινή κρίση δεν αποτελεί ελληνικό θέμα, αλλά πρόβλημα της Ευρώπης και του παγκόσμιου συστήματος.

Η βουλευτής της ΝΔ και αναπληρώτρια τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του κόμματος, παρουσίασε τις προτάσεις της για την ενίσχυση της Δημοκρατίας και την αναμόρφωση των παγκόσμιων οικονομικών θεσμών.

«Η Ευρώπη θα πρέπει να σκεφτεί ξανά με βάση το ηθικό και κοινωνικό κεκτημένο των κοινωνιών που την συναπαρτίζουν, δηλαδή με βάση την οικονομική αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή, καθώς το διακύβευμα είναι διπλό: υπέρβαση της οικονομικής κρίσης με παράλληλη διατήρηση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε η κ. Αυγερινοπούλου.

Στις εργασίες του φόρουμ μετείχαν μεταξύ άλλων ο συμπρόεδρος των Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο Πρόεδρος του EuropaNova, Γκιγιόμ Κλοσά, και δεκάδες ευρωβουλευτές.

Κοινή πεποίθηση των ομιλητών ήταν ότι η Ευρώπη θα έπρεπε θα έχει κινητοποιηθεί πολύ νωρίτερα υπέρ της χώρας μας ώστε «και ο ελληνικός λαός να μην υποφέρει, αλλά και η Ε.Ε να μην κινδυνεύει με επέκταση του προβλήματος».

Επίσης, συμφώνησαν ότι θα πρέπει να προηγηθούν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και στη συνέχεια να γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις, που δεν θα ωφελήσουν την Ελλάδα, αν γίνουν σε μία περίοδο χαμηλών αποτιμήσεων.

Επίσης, η κ. Αυγερινοπούλου τόνισε ότι ο Ελληνικός λαός δεν μπορεί να επιβαρυνθεί με νέα μέτρα. «Δημοσιονομική αυτοπειθαρχία δεν έχει νόημα, αν δεν υπάρξει ανάπτυξη», ξεκαθάρισε, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να ανασυνταχθεί η Ε.Ε. και να δημιουργήσει θεσμούς ικανούς να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των χωρών.

Η κα. Αυγερινοπούλου τόνισε εξ'άλλου τη σπουδαιότητα της συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού μέλλοντος μέσω των νέων ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνοντας την ανάγκη διαδραστικής επικοινωνίας των ευρωπαίων πολιτών με τα κοινοτικά όργανα. Η επόμενη συνάντηση των «40 under 40» θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2012 στις Βρυξέλλες.