ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάνουν πίσω για τις επικουρικές

Κάνουν πίσω για τις επικουρικές

Υπό το φόβο των έντονων αντιδράσεων και της λαϊκής κατακραυγής για το «κούρεμα» των επικουρικών συντάξεων, η κυβέρνηση Παπαδήμου κάνει πίσω και βάζει - προς το παρόν τουλάχιστον- το θέμα στο συρτάρι.

Ο νόμος για το «ψαλίδι» στις επικουρικές συντάξεις θα καθυστερήσει κατά δύο μήνες, όπως γνωστοποιήθηκε από τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για τη συγκεκριμένη εξέλιξη έχει ήδη ενημερωθεί η τρόικα, ενώ στο υπουργικό θα γίνει συζήτηση επί των προτάσεων του υπουργείου .

Η περικοπή στις επικουρικές συντάξεις προβλέπεται και στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Επίσης θα ληφθεί υπόψη και η έκθεση που περιλαμβάνει τις σχετικές αναλογιστικές μελέτες.

«Είναι αρχή σήμερα για τα ζητήματα των επικουρικών συντάξεων», είπε απευθυνόμενος στους υπουργούς ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος και κάλεσε όποιον έχει συγκεκριμένες προτάσεις να τις καταθέσει.

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Δήμας, ο οποίος προέρχεται από τη ΝΔ, είπε ότι «θα πρέπει να εξεταστούν οι αναλογιστικές μελέτες αλλά και ο τρόπος που θα αποτυπωθούν στο νομοσχέδιο».