ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανησυχία βουλευτών ΝΔ για τις μετακινήσεις προσφύγων - μεταναστών στην ενδοχώρα

Ανησυχία βουλευτών ΝΔ για τις μετακινήσεις προσφύγων - μεταναστών στην ενδοχώρα

Ανησυχία και προβληματισμό για τις μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα, εξέφρασαν βουλευτές της ΝΔ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το νομοσχέδιο για το «άσυλο» που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή. 

Κατά τη διάρκεια της δίωρης ενημέρωσης προς τους βουλευτές της ΝΔ ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων για τη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησε να καθησυχάσει τους βουλευτές, διαβεβαιώνοντας πως θα υπάρξει ισοκατανομή των 20.000 ατόμων, κυρίως οικογενειών. Όπως είπε, 10.000 εξ αυτών θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και 10.000 σε δομές που θα έχουν τις στοιχειώδεις υποδομές δηλαδή, θα πληρούν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν έκρυψε πάντως, την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να υπάρξει τσουνάμι ροών.

«Το κλίμα ήταν εξαιρετικά καλό γιατί δόθηκε σε όλους τους βουλευτές η δυνατότητα να τοποθετηθούν και να θέσουν τις ερωτήσεις τους, στις οποίες ο υπουργός απάντησε μία προς μια», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης.

Στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ και στη συνέχεια στους στόχους του νομοσχεδίου που αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου από την Ολομέλεια της Βουλής.

Πηγή: Cnn.gr

Σχετικές ειδήσεις