ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καθησυχάζουν οι γιατροί για Παπαδόπουλο

Καθησυχάζουν οι γιατροί για Παπαδόπουλο
Δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάσταση της υγείας του Αλέκου Παπαδόπουλου.

Δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου.

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ, όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, θα παραμείνει για ένα τουλάχιστον 24ωρο και αύριο θα μεταφερθεί σε δωμάτιο νοσηλείας.

Οι θεράποντες ιατροί χαρακτηρίζουν την κατάσταση ελεγχόμενη και προχωρούν σε σειρά εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια που του προκάλεσαν το ήπιο ισχαιμικό επεισόδιο. Ο Αλέκος Παπαδόπουλος λιποθύμησε το πρωί, στη διάρκεια της παρουσίασης του νέου του βιβλίου.

Ο κ.Παπαδόπουλος επικοινωνεί με τους γιατρούς και το περιβάλλον του.

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος, είναι δικηγόρος και έχει διατελέσει υπουργός Οικονομικών, Εσωτερικών και Υγείας και Πρόνοιας.

Από το 1989 μέχρι το 2004 εκλέγεται βουλευτής Θεσπρωτίας με το ΠΑΣΟΚ. Το 2004 εκλέγεται βουλευτής στη Β’ Περιφέρεια Αθήνας, όπου και παραμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2009.

Τον Οκτώβριο του 1993 ορκίστηκε Υφυπουργός Οικονομικών και από τον Φεβρουάριο του 1994 έγινε Υπουργός Οικονομικών. Δείχνοντας σταθερή προσήλωση στην προώθηση των απαραίτητων για την είσοδο της χώρας μας στην ΟΝΕ διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, συνέδεσε τη θητεία του με την επίτευξη της μακροοικονομικής σταθερότητας και την προώθηση της πραγματικής σύγκλισης της χώρας στα νέα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Από τον Σεπτέμβριο του 1996 ως το Φεβρουάριο του 1999 διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, προωθώντας μεταξύ άλλων το πρόγραμμα διοικητικής αναδιάρθρωσης της χώρας «Καποδίστριας», συγκροτώντας τις 13 Περιφέρειες της χώρας ως αυτόνομες διοικητικές οντότητες και δημιουργώντας θεσμούς όπως ο Συνήγορος του Πολίτη και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Τον Απρίλιο του 2000 ορκίζεται Υπουργός Υγείας και Πρόνοιας και παραμένει έως τον Ιούνιο του 2002. Με σκοπό την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καταθέτει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα «Υγεία για τον Πολίτη».

Είναι συγγραφέας των Βιβλίων «Άπειρος χώρα: Ο Αλβανικός εθνικισμός και ο οικουμενικός Ελληνισμός» (Εκδόσεις Λιβάνη, 1992) και «Τα βήματα του Έστερναχ. Η Ελλάδα μετά το 2010» (Εστία, 2008)

Είναι παντρεμένος με την Λίλιαν Χατζοπούλου και έχουν ένα γιο και μια κόρη.